אפשר לספור על כף יד אחת את כמות האנשים היותר מעניינים וצבעוניים בכדורגל העולמי מאשר ז'וזה מוריניו. הקיץ הוא מונה למאמנה של פנרבחצ'ה, וגם בטורקיה הוא כמיטב המסורת תוקף בדרכיו המיוחדות את השופטים. פנר השיגה הערב (ראשון) ניצחון 2:3 בחוץ על טרבזונספור משער ניצחון בדקה ה-102, שהוציאה ממוריניו חגיגה של גלגול על הדשא. עוד לפני כן טרבזונספור קיבלה שני פנדלים, בעוד לפנר לא נשרק פנדל שלטענתה הייתה צריכה לקבל. כל אלה הובילו לכך שמוריניו הגיע לעמדת הראיונות טעון מתמיד.
"אני מדבר בשם כל אוהדי פנר, אנחנו לא רוצים את שופט ה-VAR אטילה קראולן, כי זה מריח רע. לא רוצים אותו כשופט על המגרש, וב-VAR עוד פחות. היום הוא היה השופט האמיתי, על המגרש השופט היה סתם ילד קטן". על הטענות שהמערכת כולה נגד פנרבחצ'ה אמר המאמן: "דיברו איתי לפני שהגעתי על מה שקורה פה. לא האמנתי, וזה עוד יותר גרוע ממה שאמרו לי. סיפרו לי רק חצי מהאמת. אם היו אומרים לי את האמת כולה, לא הייתי מגיע לטורקיה.
"אני מעדיף להיות בצד של פנר, זה יותר קשה כי אנחנו משחקים נגד המערכת וזה הכי קשה", הוסיף מוריניו, "חגגנו ככה את הניצחון כי זה מדהים לנצח נגד כל כך הרבה אנשים בעלי כוח. המערכת לא מסתתרת אפילו. מה שופט ה-VAR עשה? שתה קפה? אולי הוא ישן? את הפנדלים נגדנו הוא שרק".
לסיכום, מוריניו הפציר בתקשורת הטורקית לדבר על העוולות שמתרחשות נגד הקבוצה שלו, לטענתו: "טורקיה זו לא המדינה שלי. אכפת לי כי זו העבודה והמועדון שלי, אבל לכם הטורקים צריך להיות אכפת. אתם צריכים לדבר, להגיד מה קורה שנה אחר שנה, כי אחרת אני אהיה האיש שהמערכת תנסה להעניש ולהשתיק".