אל איתיחאד הסעודית הצליחה להתחזק בשחקן קיצוני מאירופה בסיום חלון ההעברות, אבל לא את השחקן אותו כיוונה. בתחילה הם חשקו בוונדרסון גאלנו, שחקנה של פורטו, אבל המעבר נפל ובמקומו הם רכשו את סטיבן ברחוויין מאייאקס תמורת 25 מיליון יורו.
מי שמאוד לא אהב את המהלך הוא מאמן נבחרת הולנד, רונאלד קומאן, שביקר בחריפות את הבחירה של ברחוויין לעבור לסעודיה: "הוא הגיע לשם בגיל 26. זה ברור שלמעבר הזה אין שום קשר לתשוקה לספורט. מבחינתי, הוא לא יזומן יותר לנבחרת והדלת בפניו סגורה".
בשנים האחרונות ברחוויין משמש כחבר של קבע בנבחרת הלאומית ושיחק שתי מחציות ביורו האחרון תחת קומאן. ב-35 הופעות הוא כבש שמונה שערים ובישל עוד שלושה, כשסביר להניח שהוא ישוב ללבוש את המדים הכתומים כאשר קומאן יפנה את מקומו, או שמא הוא יחליט לשוב לשחק ברמות הגבוהות.