מיינץ הודיעה הערב (שני) כי אנואר אל גאזי יחזור לשורות הקבוצה לאחר שהביע את חרטו על הדברים הקשים שאמר נגד ישראל לפני כשבועיים. כזכור, ההולנדי בן ה-28 ממוצא מרוקני, העלה פוסט נגד צה"ל ומדינת ישראל ומחק אותו לאחר מכן, אך במועדון מהבונדסליגה הגרמנית לא היו מוכנים להתפשר בעניין וסילקו אותו מהקבוצה, כשלושה שבועות לאחר שחתם במועדון.
"זו לא מלחמה. כשצד אחד מונע מים, אוכל וחשמל מהצד השני - זו לא מלחמה", כתב אל גאזי. "כשלצד אחד יש נשק גרעיני - זו לא מלחמה. כשצד אחד ממומן במיליארדי דולרים - זו לא מלחמה. כשצד אחד משתמש בתמונות בינה מלאכותית כדי לפרסם מידע מוטעה על הצד השני - זו לא מלחמה. כשהרשתות החברתיות מצנזרות חומרים של צד אחד - זו לא מלחמה. זה לא קונפליקט ולא מלחמה. זה רצח עם והרס המוני, ואנחנו עדים לו בצורה חיה. מהנהר ועד הים, פלסטין תהיה חופשית".
הערב כאמור הקבוצה מהבונדסליגה הודיעה כי תיתן לו הזדמנות נוספת כשבהודעה הרשמית נכתב: "אנואר אל גאזי ספג אזהרה על פרסום פוסט ברשתות החברתיות לפני שבועיים. בכך התייחס ההולנדי בן ה-28 לסכסוך במזרח התיכון באופן בלתי נסבל עבור המועדון. לאחר הפרסום, שחרר המועדון מיד את השחקן שלו מאימונים ומשחקים. מאז, בכמה שיחות עם הנהלת המועדון, אל גאזי התנגד לפוסט שפרסם בחשבון האינסטגרם שלו, אותו הוא עצמו מחק לאחר דקות ספורות. הוא הצטער על פרסום הכתבה והשפעתה השלילית, במיוחד על המועדון כולו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו