קופצת המשולשת חנה קנייזבה־מיננקו. העפילה היום (שבת) לגמר התחרות בתום דרמה על מסלול האתליטיקה בריו. קנייזבה-מיננקו, תקווה גדולה למדליה למשלחת האולימפית, פסלה את שתי הקפיצות הראשונות שלה והייתה על סף הדחה. בניסיון השלישי היא עשתה את העבודה וקפצה למרחק של 14.20, תוצאה שהבטיחה לה את ההשתתפות בגמר ביום ראשון.
מיננקו, כמו כמה חברים במשלחת, עברה לפני המשחקים פציעה לא קלה בכף רגלה. למרות זאת היא הייתה צפויה לעלות לגמר , ושם, אם הפציעה לא תציק והכל יתחבר, נוכל להתחיל לפנטז על המדליה הגדולה ביותר של מדינת ישראל במשחקים האולימפיים.
קנייזייבה-מיננקו, הנשואה למאמן האתלטיקה הישראלי אנטולי מיננקו ועלתה בעקבותיו ארצה, רושמת את ההופעה האולימפית השנייה שלה. באולימפיאדת לונדון 2012 היא ייצגה את אוקראינה וסיימה במקום הרביעי. הקופצת היא סגנית אלופת העולם לאחר שזכתה במדליית הכסף באליפות האחרונה בבייג'ין בשנה שעברה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו