יוסטון (28:48) - דנבר (24:50) 85:112. לזמן קצר הצליחו בנאגטס לאחוז במקום הראשון במערב, אך הלילה ספגו הפסד שני בשלושה משחקים והם ממשיכים לרדוף מחדש אחרי המוליכה גולדן סטייט.
אחרי רבע ראשון מאוזן, בסיומו הובילה דנבר 22:25, המארחת הטקסנית התפוצצה עם רבע שני קטלני בו ניצחה ב-21 הפרש, ומכאן לא היתה לאורחים דרך חזרה.
ג'יימס הארדן היה כוכב הערב עם 38 נקודות, אך הוא לא ניצח את המשחק הזה לבד. אריק גורדון עם 18 נקודות וקלינט קאפלה עם 17 נקודות ו-15 ריבאונדים עזרו להשלים ניצחון שכולו הצהרת כוונות.
מנגד, ג'מאל מוריי הוביל הנאגטס עם 20 נקודות, ולמרות שזכה לסיוע של ניקולה יוקיץ' שקלע 16 נקודות, קטף 8 ריבאונדים וחילק 6 אסיסטים זה לא הספיק. גם העזרה של מונטה מוריס עם 16 נקודות לא היתה די.
מילווקי (19:57) - ל.א קליפרס (31:45) 118:128. הניצחון שרשמו הבאקס הלילה לא היה סיבה למסיבה. הם אמנם הציגו יכולת טובה במשחק נוח, אבל 7 דקות לסיום צפו כולם בעצב ביאניס אנטטוקומפו, כוכב העל של הקבוצה, מדדה לספסל ולא חוזר לשחק.
היווני הענק, סובל מפציעה חוזרת בקרסול, שכבר השביתה אותו לאחרונה למספר ימים, וכעת במילווקי מחכים בדאגה לתוצאת הבדיקה שתקבע כמה זמן מנוחה הוא זקוק, חדשות לא טובות לקראת הפלייאוף.
אנטטוקומפו (מימין). מילווקי דואגת // צילום: אי.פי
טרם נפצע, הספיק אנטטוקומפו, ב-32 דקות, לקלוע 34 נקודות ולהוריד 9 ריבאונדים, כשסביר שבגלל הפציעה הוא היה שני רק לקריס מידלטון שהפגיז 39 נקודות משלו.
הבאקס, בזכות רבע שני מצוין גמרה את המשחק. וגם אחרי שהגריק פריק פינה את הבמה, ניסיון הקאמבק של הקליפרס היה מאוחר מדי. שיי גילג'ס-אלכסנדר הוביל את המפסידים עם 21 נקודות.
ניו יורק (61:14) - טורונטו (23:53) - 117:92. הניקס החלשים לא היוו גורם מפריע לראפטורס שטיילו במדיסון סקוור גארדן כדי להבטיח מעשית את המקום השני במזרח.
המשחק נראה גמור כבר בסיום הרבע הראשון (18:30) ובוודאי אחרי המחצית (36:55), וכל זאת בערב בו טורונטו העניקה מנוחה לכוכבה קוואי לנארד.
רוב המשחק היה גארבג' טיים מתמשך, כשפסקל סיאקם הוביל את המנצחים עם 31 נקודות. דני גרין בלט לצידו עם 15 נקודות. מיטשל רובינסון עם 19 נקודות ו-21 ריבאונדים היה נהדר בצד העצוב של הניקס.
פילדלפיה (27:48) - ברוקלין (38:38) 110:123. הסיקסרס צפויים לסיים במקום השלישי במזרח, וכדי לעשות זאת הם יודעים שבמשחקים מהסוג הזה אסור להם למעוד, גם אם ליריבה יש משימה חשובה.
הנטס הגיעו לפילדלפיה עם הצורך להבטיח את מקומם בפלייאוף המזרח, אבל זה לא היה מספיק מול פילי שוטפת בראשותו של ג'ואל אמביד הנהדר, שקלע 39 נקודות וקטף 13 ריבאונדים.
פילי די גמרה את המשקח אחרי רבע אחד (25:38), כשג'יי.ג'יי רדיק עם 18 נקודות ובן סימונס ובובאן מריאנוביץ' הענק מוסיפים 16 כ"א בדרך לניצחון. לברוקלין היה את ג'ו האריס עם 22 נקודות וגם את רונדה הוליס-ג'פרסון עם 19 נקודות ו-10 ריבאונדים, וכעת הם במקום השביעי, מרחק משחק אחד מאורלנדו התשיעית.
דטרויט (37:38) - אורלנדו (39:37) 98:115. בקרב קריטי וישיר בתחתית השמיניה הראשונה במזרח, השיגו הפיסטונס W יקר על המג'יק, שהעלה אותם למקום השישי על חשבון הנטס.
בהדרגה בנתה לעצמה דטרויט את הניצחון החשוב הזה, בזכות שלושה שכיכבו. וויין אלינגטון הוביל בנקודות עם 25, כשבלייק גריפין תורם 20 משלו וגם מוריד 10 ריבאונדים. לצידם כיכב אנדרה דרמונד עם דאבל דאבל איכותי של 18 נקודות ו-18 ריבאונדים.
למג'יק, שנמצאת חצי משחק מהמקום השמיני (מיאמי), היה את ארון גורדון עם 20 נקודות ואת די.ג'יי אוגוסטין עם 18.
מיאמי (38:37) - דאלאס (46:29) 99:105. מול המאבריקס שגמרו מזמן את העונה, ההיט השיגו ניצחון חשוב ששומר אותם בתוך פלייאוף המזרח, כאמור על הסף, במקום השמיני.
היה מעניין לראות את שני הענקים וותיקים משני הצדדים, ממשיכים במסע הפרידה שלהם מהליגה. דוויין ווייד היה בצד אחד, המנצח, שברח ברבע האחרון ליריבה. ווייד קלע 11 נקודות, ונהנה לראות את גוראן דראגיץ' מוביל לניצחון עם טריפל דאבל של 23 נקודות, 12 ריבאונדים ו-11 אסיסטים.
הענק השני היה דירק נוויצקי שקלע לדאלאס 13 נקודות. מי שהוביל את המפסידים היה לוקה דונצ'יץ' בעוד משחק סטנדרטי של 19 נקודות, 8 ריבאונדים ו-7 אסיסטים.
ג'ינובילי נפרד. גופיה מספר 20 טיפסה לתקרת האולם // צילום: אי.אף.פי
סן אנטוניו (32:44) - קליבלנד (57:19). משחק שהספרס אמורים לנצח בקלות הלך והסתבך ככל שהתקדם, עד שלבסוף האיכות נתנה למארחים את הפוש הקטן שנדרש כדי לא להחליק.
אחת הסיבות לחולשה היחסית של סן אנטוניו הוא נראה טקס הפרידה המרגש ממאנו ג'ינובילי, הארגנטינאי הנהדר בן ה-41 שתלה את הנעליים בקיץ האחרון, הזיל דמעה, אמר תודה וצפה עם כולם בגופיה מספר 20 עולה לתקרת האולם.
כאמור, בסופו של דבר הראש של שחקני הספרס היה במקום ודמאר דרוזן הוביל אותם לניצחון עם 25 נקודות, כשמי שמסייעים לו הם בריאן פורבס עם 19 נקודות ופט מילס שאמנם הסתפק ב-11 נקודות, אבל קלע את השלשה שגמרה את המשחק. קולין סקסטון עם 24 נקודות וקווין לאב עם 18 בלטו בקאבלירס.
תומאה נוספת: ניו אורלינס - סקרמנטו 118:121
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו