שוק ההעברות הלוהטות ביורוליג יצא לדרך עם לא מעט שמות נוצצים. מכבי תל אביב לא תהיה חלק ממנו, כי מדובר לרוב בבעלי משכורות גבוהות מאוד, ואת הכסף הגדול הצהובים השקיעו בשמירה על רוב הסגל הקיים.
שחקני פרטיזן בלגרד הם המבוקשים והאטרקטיביים ביותר, זאת בשל ההצלחה של הקבוצה של ז׳לימיר אוברדוביץ׳ בעונה החולפת וסיום חוזה אצל מספר שחקנים מובילים.
גם שני כוכבי על מקבוצות אחרות, בעלי המשכורות הגבוהות ביבשת, יוצאים גם הם לשוק התוסס, ולפניכם חמשת השמות הכי לוהטים.
המונטנגרי-ספרדי סיים עונה רביעית בברצלונה בשבוע שעבר עם זכיה באליפות ספרד. הוא עזב קריירת NBA לטובת חזרה לאירופה והוא המשתכר הגבוה ביבשת - 5 מיליון יורו.
למרות שהוא חתום בברצלונה לעוד שתי עונות, בקבוצה החליטו שלא ימשיך בגלל קיצוץ תקציבי נרחב. כמובן שברקע להחלטה ניצבת העובדה שבתקופתו במועדון לא הצליח להביא את הקבוצה לכדי זכיה ביורוליג.
קבוצתו החדשה תצטרך לשאת בחלק גדול מהחוזה הענק שלו, ועדיין הביקוש גדול. הקבוצות שמוכנות להכניס עבורו יד עמוק לכיס הן: מונאקו, ארמאני מילאנו, פרטיזן בלגרד והכוכב האדום בלגראד.
למרות שהארגנטינאי נמצא ברשימה, הכיוון שלו ברור. אחרי תקופת ניסיון של שנה וחצי ב-NBA, הוא חזר במהלך העונה החולפת לאירופה. היעד שלו היה מפתיע - הכוכב האדום בלגרד.
קמפאצו מחזיק בחוזה גם לעונה הבאה, אבל על פי כל ההערכות הוא רוצה לשנות מקום (ומזל), ועומד ולחזור לקבוצה ממנה יצא ל-NBA - ריאל מדריד.
למרות שיש שמות גדולים יותר, האמריקני-סרבי הוא אולי השם החם ביותר הקיץ בשוק ההעברות. אין כמעט קבוצה בכירה (או כזו שרוצה לחזור להיות בכירה כמו פנאתינייקוס) שלא רוצה בשירותיו הגארד.
הוא עשה עונה מופלאה עם זכיה בליגה האדריאטית עם פרטיזן בלגרד, וסביר להניח שגם היה מוליך אותה לפיינל פור ביורוליג לולא הורחק בסדרת רבע הגמר מול ריאל מדריד.
פאנטר אף נבחר לחמישיה הראשונה ביורוליג, ולמרות הביקוש הגדול, פרטיזן השאפתנית צפויה לעשות מאמץ אדיר כדי להשאיר אותו בשורותיה. לא בטוח שזה יספיק.
הצרפתי שערך ביקור קצר במכבי תל אביב בתחילת העונה שעברה הוא הסנטר המבוקש ביותר בשוק ההעברות של היורוליג. זאת בעקבות עונה מצויינת בה נבחר לחמישייה הראשונה במפעל והיה ראשון בריבאונד ושני במדד.
לסור שיחק גם הוא במדי פרטיזן בלגרד, ובדומה לפאנטר, הקבוצה הסרבית מודעת לגודל הביקוש לשרותיו, ולכן תנסה למצוא את הדרך היקרה להשאירו אצלה.
הרכז האמריקני סיים עונה ראשונה ביורוליג בהצלחה גדולה במדי באסקוניה. הוא אף נבחר לחמישייה השנייה של המפעל, בו סיים במקום הראשון באסיסטים ושני בחטיפות.
אחת הסיבות לכך שהוא מבוקש מאוד, והופכת אותו לאטרקטיבי במיוחד, היא העובדה שהוא עומד לקבל דרכון איטלקי, שמפנה לקבוצה שתזכה בו משבצת בסגל הזרים.
נראה שבאסקוניה לא תוכל לעמוד מול ההצעות שמחכות לו, ואחרי שנראה היה שארמאני מילאנו מובילה במירוץ להחתמתו, פנרבחצ'ה הטורקית נכנסה גם היא חזק לתמונה.
פאנטר ולסור אינם השחקנים היחידים של הקבוצה מבלגרד שאחרות לוטשות אליהם עיניים. גם זאק לידיי ודונטה אקסום עשויים למצוא בית חדש.
היריבה הגדולה, הכוכב האדום, תיפרד מלוקה וילדוזה שיעבור לפנאתינייקוס, אבל עשויה לקבל לזרועותיה את מילוש תיאודוסיץ', שעשוי לחזור לסרביה אחרי הרבה שנים. עם זאת, ייתכן וימשיך בווירטוס בולוניה.
גם ברנדון דיוויס, בעבר אחד הסנטרים הבולטים ביורוליג, עבר עונה לא טובה במילאנו וסביר להניח שבשוק תימצא הקבוצה שתרצה אותו. לעומתו, קוסטאס סלוקאס צפוי להישאר באולימפיאקוס למרות שחוזהו בקבוצה הסתיים.