צילום: אלן שיבר // שחקני מטה אשר

כדורעף: מטה אשר וכפ"ס קרובות לגמר

האלופה המכהנת מטה אשר עכו ניצחה בעין שמר 1:3 את הפועל המעפיל/מנשה/עמק חפר, ואילו הפועל כפר סבא, שמאיימת על הצלחת, השיגה גם היא 1:3, הפעם בחוץ מול מכבי תל אביב

הפועל מטה אשר עכו והפועל כפר סבא עלו הערב (שלישי) ליתרון של 0:2 בסדרות חצי גמר הפלייאוף. האלופה המכהנת מטה אשר עכו ניצחה בעין שמר 1:3 את הפועל המעפיל/מנשה/עמק חפר, ואילו הפועל כפר סבא, שמאיימת על הצלחת, השיגה גם היא 1:3, הפעם בחוץ מול מכבי תל אביב. כפר סבא ומטה אשר עכו יארחו שוב ביום שבת, בתקווה להעפיל לגמר הפלייאוף.

מכבי תל אביב - הפועל כפר סבא 3:1 (26:28, 25:22, 25:13, 25:19)  - הפועל כפ"ס מובילה 0:2 בסדרה

הקבוצה של שגיא ברעם סימנה וי גם במשחק החוץ הקשה בהדר יוסף, והיא נמצאת במרחק ניצחון מהעפלה לגמר הפלייאוף לראשונה אחרי שלוש שנים שחונות. ביום שבת תחזור הסדרה לבר לב (18:45) והירוקים יוכלו לסגור את הסיפור. המערכה הראשונה במשחק סיפקה דרמה נפלאה, אחרי שמכבי ת"א חזרה מפיגור 24:19 והצליחה לנצח במערכה שנראתה אבודה.

גם במערכה השניה היו הצהובים קרובים לחזור מפיגור, כששבו מ-23:20, אבל קלות' ברתלומי הפולני, שהצטיין במשחק הראשון, שמר על כפ"ס ולקח אותה ל- 1:1 במערכות. במערכה השלישית, מכבי ת"א פתחה עם טעויות רבות, והפועל כפר סבא טסה לניצחון קל של 13:25. גם ברביעית הצליחה לנצח כפ"ס, והשיגה 1:3 בסיום. בכפר סבא הצטיין ברתלומי שוב הפציץ, הפעם 22 נקודות. 

הפועל המעפיל/מנשה/עמק חפר - הפועל מטה אשר עכו 3:1 (29:27, 25:21, 19:25, 25:15)  - הפועל מטה אשר עכו מובילה 0:2 בסדרה

ניצחון חשוב לשחקנים של נועם כץ, מול יריבה שלא חסכה אף טיפת זיעה באולם בעין שמר. ולמרות זאת, האדומים יוצאים עם 0:2 באמתחתם, ובעוד ארבעה ימים (שבת, 19:00), יקוו להשלים את המלאכה באולם נעמן ולעלות לגמר הפלייאוף. על העובדה שהאלופה לא תזכה להכנסת אורחים מסבירת פנים בדרבי הקיבוצים לימדה המערכה הראשונה. המקומיים נלחמו וכבר הובילו 22:24, אבל מטה אשר עכו הצליחה להפוך ולנצח במערכה.

נביאדומסקי, שנכנס מאוחר לעניינים, עזר להשאיר את האדומים בתמונה ברגעים הקריטיים. המערכה השנייה הייתה צמודה לכל אורכה, כשינרי בל, הקובני הנהדר, שוב עוזר להמעפיל/מנשה/עמק חפר להישאר רלוונטית, אבל העומק של האדומים שוב הכריע את הכף והם ניצחו 21:25. במערכה השלישית בל וחבריו פתחו במהירות פער גדול, ממנו לא הצליחה מטה אשר עכו לחזור, וצימקו ל-2:1. סטס נביאדומסקי, יחד עם סדרת חסימות של אלכס אוסוקין, השתלט על המערכה האחרונה בדרך לניצחון.נביאדומסקי הצטיין אצל מטה אשר כאשר סיים את המשחק עם 20 נקודות

חצי גמר הפלייאוף התחתון

מ.ס עיילבון השיגה ניצחון ביתי 0:3 (13:25, 18:25, 19:25) על אליצור אשקלון, ועלתה ליתרון של 0:2 בסדרה. המשחק, שהיה אמור להתקיים באשקלון, הועבר לעיילבון בשל המצב הביטחוני בדרום. המשחק השלישי בסדרה יתקיים כבר מחר (רביעי), בשעה 14:00, ואם תנצח בו תבטיח עיילבון עונה נוספת בליגת העל, בעוד אשקלון תשחק מול המפסידה בסדרה המקבילה על ההישארות בליגה. במשחק הנוסף שיתקיים מחר תארח ק.ק ת"א את מכבי מוסינזון הוד השרון (20:30, מ.ס עירוני חדש ת"א) למשחק השני בסדרה, לאחר שבראשון ניצחה הוד השרון 0:3.

 

נשים 

מכבי חיפה והפועל כפר סבא, שתי הפייבוריטיות ללכת עד הסוף במאבק האליפות, עלו הערב (שלישי) ליתרון 0:1 בסדרה במשחקיהן הביתיים. 

מכבי חיפה - ק.ק תל אביב 1:3 (19:25, 25:18, 15:25, 22:25) לסטטיסטיקה - מכבי חיפה מובילה 0:1 בסדרה

חיפה התקשתה מול האורחת מתל אביב, אבל הצליחה לרשום ניצחון ביתי חשוב שהעלה אותה ליתרון 0:1 בסדרה. כ-250 צופים ראו תסריט דומה בשלוש המערכות הראשונות, בהן עלתה ק.ק ליתרון ראשון, אך חיפה התעשתה ומחקה אותו. בשנייה מביניהן גם הצליחו הכחולות להשיב אליהן את היתרון ולנצח. מי שעזרה לשמור את הירוקות בתמונה מבחינה התקפית הייתה יוליה אנדרושקו הבלארוסית (1.98), שבעוצמות חריגות הפציצה 30 נקודות (6 קיל בלוקס), ומצאה את ההגנה של ק.ק ת"א ללא תשובות פעם אחר פעם. את הפתרונות תצטרך הקבוצה לספק במשחק השני, ביום שישי הקרוב (13:30, מ.ס עירוני חדש ת"א).

הפועל כפר סבא - מכבי רעננה 0:3 (22:25, 18:25, 19:25) - הפועל כפ"ס מובילה 0:1 בסדרה

רעננה הובילה 9:14 בשיאה במערכה הראשונה, אבל המארחת הצליחה לחזור ולהפוך את התוצאה, וככל שנקפו הדקות התבהרה עליונותה. את המערכה השלישית היא פתחה ב-0:8, ומשם קשה היה לרעננה להפוך את התוצאה. כפ"ס עלתה ל-0:1 בסדרה, לפני המשחק השני באולם פעמונים ביום שישי (13:30). כוכבת המשחק היתה אניה וליקי בת ה-37, שעשתה כרצונה ליד הרשת וסיימה עם 22 נקודות.

אסא בן גוריון ב"ש ירדה לליגה הלאומית

בבית התחתון, אסא בן גוריון ב"ש נכנעה 3:1 (25:19, 25:18, 22:25, 25:13) לנבחרת האקדמיה, אותה מאמן ג'וזפה קוקריני, מאמן נבחרת הנשים, וירדה מעשית לליגה הלאומית. ההפרש של אסא ממכבי מוסינזון הוד השרון, שמקדימה אותה, עומד על 6 נקודות כשלשחקניות מבאר שבע, בהדרכתו של אלכס צייטלין, נותר משחק ליגה אחד בלבד. ב"ש השיגה העונה 4 ניצחונות מ-19 משחקי ליגה. 

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...