האם המשטר בבלארוס רודף את מתנגדיו? על פי דיווח היום (רביעי) בסוכנות הידיעות רויטרס, גולשת הסקי הבלארוסית, דריה דולידוביץ', ברחה ממדינתה בגלל דעותיה הפוליטיות והתנגדותה למשטר ונאסר עליה להשתתף באולימפיאדת החורף בבייג'ין.
דולידוביץ' השתתפה בחודש שעבר בהפגנות בבלארוס נגד נשיא המדינה, אלכסנדר לוקשנקו, שנבחר שוב בשנת 2020. משתתפי ההפגנה טענו כי הנשיא נבחר בהונאה וע"י זיוף קולות ההצבעה. יש לציין שלוקשנקו כמובן הכחיש בתוקף.
למעשה, בעקבות דעותיה "נאסר על הגולשת להשתתף באולימפיאדת החורף בבייג'ין", אמר אביה ומאמנה סרגיי דולידוביץ', "אני לא רואה אפשרות שהיא תמשיך את הקריירה שלה בבלארוס".
דולידוביץ' שוהה כרגע בפולין יחד עם משפחתה ושוקלת את צעדיה הבאים בקריירה, וככל הנראה חזרה למולדתה לא עומד על הפרק מחשש לפעולות תגמול של המשטר.