איגוד השחייה העולמי FINA הכריז היום (חמישי) על לוח התחרויות שלו לסבב העולמי לשנת 2023, ובפעם השלישית ברציפות ישראל נבחרה כאחת המדינות שיארחו את הסבב היוקרתי באילת ב-2-1 בדצמבר.
כזכור, רק בשבוע שעבר נערכה התחרות הנועלת של הסבב בעיר הדרומית, במה שהייתה התחרות הגדולה והאיכותית ביותר שנערכה בישראל.
גם בסבב של שנת 2023 נבחרה אילת להיות התחרות שנועלת את הסבב, מה שיהפוך אותה פעם נוספת לאטרקטיבית במיוחד עבור השחייניות והשחיינים הטובים בעולם. הסבב ייפתח ב-20 במאי בסרדיניה, איטליה, שתארח אותו לראשונה, לאחר מכן יעבור בסטובל שבפורטוגל, ומשם לפריז, המארחת של המשחקים האולימפיים במה שישמש גם בתחרות מבחן רשמית למשחקים. לאחר מכן הסבב יגיע לטייוואן ולהונג קונג ולסיום כאמור ישראל.
יו"ר איגוד השחייה מיקי חליקה: "זה כבוד גדול לישראל להיבחר פעם נוספת כמארחת של הסבב העולמי, ובפרט שזו תהיה התחרות שתסיים את הסבב ותהיה היוקרתית ביותר שלו. נציגי האיגוד העולמי היו כאן בשבוע שעבר והיו מאוד מרוצים מהתחרות ומהארגון, ואני שמח שהם בחרו באילת גם השנה".
נשיא פינ"א חוסיין אל-מוסאלם: "אני נרגש מלוח התחרויות של הסבב לשנת 2023. הגענו לשילוב הנכון בין מארחות ותיקות, למארחת חדשה שמצטרפת לראשונה לסבב. מהפתיחה בסרדיניה עד לסיום העונה באילת, נוכל בסבב להמשיך לראות כמה מהביצועים הטובים ביותר והסיומות הצמודות ביותר בענף".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו