סרינה וויליאמס. הפכה לטניסאית המבוגרת ביותר שזוכה בטורניר גרנד סלאם // סרינה וויליאמס. הפכה לטניסאית המבוגרת ביותר שזוכה בטורניר גרנד סלאם

אין עוד מלבדה: על הצלחתה של סרינה וויליאמס

הטינסאית האמריקאנית רשמה פרק נוסף בקריירה המפוארת • ניצחה 4:6, 4:6 את האחות הגדולה ונוס בגמר אליפות אוסטרליה וזכתה בתואר גרנד סלאם מספר 23 • "הגדולה בכל הזמנים", פירגן בוריס בקר

סרינה וויליאמס היא הגדולה מכולן. וכולם. בעקבות הניצחון 4:6, 4:6 על אחותה הגדולה ונוס בגמר אליפות אוסטרליה עקפה סרינה את סטפי גראף והעלתה את מאזנה ל־23 תארי גרנד סלאם, המספר הגבוה ביותר בשני המינים בעידן המודרני (מאז כניסתם של טניסאים מקצוענים לטורנירים הגדולים ב־1968). 

רק למרגרט קורט האוסטרלית יותר תארים כאלה מהאמריקנית, 24, אך עושה רושם שגם למספר הזה סרינה מסוגלת להגיע במוקדם או מאוחר. "זו תחושה אדירה להגיע למספר הזה, רדפתי אחריו המון זמן", אמרה בסיום האלופה, "לעשות את זה כאן, איפה ששיחקתי את הסלאם הראשון שלי ודווקא מול אחותי הגדולה, לא יכולתי לחשוב על תסריט חלומי מזה". 

המפגש התשיעי ביו האחיות בגמר גרנד סלאם לא ייזכר כמו ההשלכות שלו. אחרי פתיחה מהוססת שכללה שבירת מחבט מעצבים, סרינה התעשתה והשיגה את השבירות החשובות בכל אחת משתי המערכות. הקהל במלבורן ניסה לדחוף את ונוס אל עבר הרגע הגדול שלה, אך סרינה לא איפשרה לזה לקרות.   

סרינה וויליאמס מנפצת גבולות. עם הזכייה הזאת, האמריקנית בת ה־35 הפכה לטניסאי המבוגר בהיסטוריה, גבר או אישה, שזוכה בטורניר גרנד סלאם. בעקבות כך תחזור למקום הראשון בעולם, המבוגרת ביותר לעשות גם את זה. 

נוסף על כך, עשרה מתוך 23 תאריה הגיעו אחרי שחגגה 30. לשם השוואה, אם נחבר את כל הזוכות בכל הטורנירים בעידן המודרני, נמצא רק 14 נוספות שעשו זאת בעשור הרביעי לחייהן. אבל העניין המרשים באמת הוא לא רק הגיל שבו היא נמצאת היום, אלא זה שבו היא התחילה, ובמיוחד פרק הזמן הארוך שמחבר בין שתי נקודות הציון הללו.

באליפות ארה"ב 1999 זכתה בתואר הראשון שלה, היום עשתה זאת שוב - באוסטרליה 2017. היא הניפה גביע בשלושה עשורים שונים, 17 וחצי שנים בין הפעם הראשונה לאחרונה. בזמן שטניסאיות אחרות קמות ונופלות במהירות מסחררת, סרינה שורדת, נלחמת, מנצחת. 

גראף, קורט, ומרטינה נברטילובה - הגדולות ההיסטוריות הנוספות - הניפו את כל התארים שלהן בפרק זמן של 12 שנים. "את עושה היסטוריה ופורצת דרך", צייצה בילי ג'ין קינג. "ממשיכה למצב את עצמך כאחד הספורטאים הגדולים בהיסטוריה", הוסיף פט קאש. "GOAT - הגדולה בכל הזמנים", סיכם בוריס בקר.

  האחיות וויליאמס. הפרגון ביניהן הוא לא מובן מאליו
האחיות וויליאמס. הפרגון ביניהן הוא לא מובן מאליו

האחיות וויליאמס. הפרגון ביניהן הוא לא מובן מאליו // צילום: Gettyimages

האחיות וויליאמס מעוררות השראה. "אין שום סיכוי שהייתי מגיעה ל־23 בלעדייך", אמרה סרינה בפתח דבריה לעבר אחותה הגדולה ונוס, "את הסיבה היחידה שאני עומדת כאן היום, את הסיבה היחידה שהאחיות וויליאמס קיימות". כשהגיע תורה לדבר אמרה ונוס: "אני גאה בך מאוד על התואר ה־23, את הדבר החשוב ביותר בשבילי". 

פרגון שכזה, שמגיע מאחיות שעוסקות באותו ענף ובאותה תקופה, הוא אינו מובן מעליו. למרות המפגשים הרבים במעמדי גמר, היריבות בין השתיים תמיד היתה הוגנת, אמיתית, כנה וחסרת פשרות. גם אתמול, כשהגדולה מביניהן חלמה על תואר ראשון באוסטרליה וראשון זה שמונה שנים, הקטנה לא ריחמה ועשתה את כל שנדרש כדי לעמוד במטרות האישיות שלה. 

"הרגשתי שהמשחק הזה ציין את כל מה שעשינו בספורט, כל מה שעשינו למען הנשים וכל ההשראה שהענקנו לספורטאים ברחבי העולם", סיכמה סרינה בראיון ל־ESPN. אם צריך לתאר את שתי האחיות מקומפטון במילה אחת, זו חייבת להיות השראה.

ישי עוליאל הפסיד בגמר

הטניסאי הישראלי ישי עוליאל הוא סגן אלוף אוסטרליה לנוער לאחר שהפסיד בגמר 4:6, 6:4, 6:3 לז'ומבור פירוש ההונגרי. "אני מאוכזב כי הרגשתי שאני יכול לנצח", אמר בסיום עוליאל הנרגש.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...