הלם, זאת התחושה שליוותה את 3,350 אוהדי הפועל באר שבע ביציע הצפוני בטדי אתמול (שני) לאורך 75 דקות של המשחק, זאת למרות שאת המשחק פתחנו דווקא הכי טוב שאפשר. ממש כמו קטר שירד מהפסים מהר מאוד, איבדנו את זה לגמרי אחרי הדקה ה-15 לערך .
בית"ר ירושלים עם טדי מלא ורותח הייתה עדיפה עלינו בכל פרמטר. היא ניצחה בכל מאבק, לחצה גבוה וגרמה לנו לאבד עשרות כדורים (התחושה הייתה מאות). אין שחקן אחד שהיה ברמה שלו ושאפשר להגיד עליו שהוא הגיע למשחק. פשוט שיתוק מוחלט.
קשה להצביע על הסיבה שהובילה את באר שבע להפסיק לשחק אחרי השער הראשון. אולי השחקנים נבהלו מהאווירה הלוהטת, אולי מהאגרסיביות והאינטנסיביות המפתיעה של שחקני בית"ר, אבל הצהובים פשוט השתלטו על אמצע המגרש - שהוא היתרון הכי גדול שלנו העונה. גם עם המהירות של שחקני ההתקפה שלהם ההגנה שלנו לא הצליחה להתמודד, מה שגרם לקהל להחסיר פעימה בכל התקפה. גם החילופים של צוות המאמנים היו מאוחרים, הם הגיבו פשוט לא טוב.
ההרגשה הייתה מעורבת אתמול. הרי אנחנו תמיד מאמינים בשחקנים ובמאמן שהם יכולים לנצח גם במשחקים חלשים וגם אם נשארה שניה לסיום המשחק, אבל חיכינו לתפנית שלא הגיעה אחרי החילופים ובמצב כזה פשוט חיכינו שהמשחק יגמר כדי שלפחות נצא עם נקודה שלא ממש הגיעה לנו. אנחנו לא רגילים לזה העונה.
אחרי שאמרנו את זה, צריך להסתכל גם על ההיבט החיובי. אין ספק שהפועל באר שבע חווה ירידה מסוימת ביכולת במשחקים האחרונים דווקא לפני המאני טיים. הירידה הזו הובילה את מכבי לצמצם את פער חמש הנקודות עד לכדי נקודה אבל עדיין, לא צריך להיכנס למושגים של משבר. בטח שלא אחרי חזרה הרואית נגד מכבי חיפה וגם לא אחרי תיקו בטדי שהיה משחק החוץ הקשה ביותר עד עכשיו.
צריך להודות שהירידה הזו הייתה צריכה להגיע מתישהו ולמרות שעברנו שני משחקי צמרת קשים מאוד - יצאנו עם תוצאות לא רעות. בטח לאור ההתפתחות המשחקים. מכבי ת״א לעומת זאת שיחקה מול קבוצות חלשות בהרבה יותר. המשחק אתמול יכול וצריך להוות גם קריאת השכמה לצוות, לשחקנים ולקהל כדי שיבינו שכלום עוד לא גמור. יותר מזה - הכול פתוח. אסור להסתנוור מהכתרות. צריך לנטרל רעשי רקע. מכבי צמודה אלינו כמו זוג בריקוד בצ׳אטה והיא לא עתידה לשחרר עד הסוף.
אין מה להגיד. קשה, קשה היא התחושה של אכזבה אבל השנה לא חווינו אותה יותר מדי. תמיד כשהקבוצה מסיימת משחק מאכזב, אנחנו מחכים כבר למשחק הבא כדי לתקן ולהוכיח שמדובר במעידה חד פעמית. המשחק הבא הוא המחזור הראשון של הפליאוף ונכון שהשחקנים נראים כמי שמשתוקקים לצאת אל הפגרה למנוחה, אנחנו חייבים לנצח את מכבי נתניה בבית ולצאת אליה בראש שקט ואווירה חיובית.
אולי הגיע הזמן לרענן את ההרכב קצת. לתת ליורי מדיירוש יותר דקות, לפתוח עם יוני סטויאנוב, לעשות שינוי שיכניס רוח במפרשים. אולי צריך לחזור למערך של שלושה בלמים עם בלטקסה בגלל המהירות. צריך להשאיר את המשחק הזה מאחורינו, הקהל חייב למלא את טרנר בשבת נגד נתניה, לתמוך בשחקנים ולתת את הדחיפה שהקבוצה זקוקה לה לקראת קו הסיום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו