בתל אביב מכבי היא הקבוצה העדיפה. גם בפתח תקווה הפועל מסתכלת על מכבי מלמטה. אז למה שבחיפה זה יהיה שונה? כי הפועל מהכרמל עשתה הכל כדי להימנע מעוד הפסד בדרבי, נלחמה 90 דקות ולא נשברה גם אחרי שנקלעה לפיגור מוקדם יחסית. זה אמנם לא הספיק כדי לרשום סוף סוף ניצחון על הירוקים, אבל ה-1:1 עשה להם טוב.
מהר מאוד היה ברור שהפועל חיפה באה להתגונן ולקוות לטוב, וכבר אחרי 8 דקות ובדיקת VAR עמדה בפני ספיגת שער ראשון, אלא שיואב ג'ראפי הדף בעיטת פנדל לא מוצלחת של ליאור רפאלוב והציל את המצב. לצערו זה החזיק בדיוק 7 דקות, כיוון שבדקה ה-15, אחרי שרפאלוב הסיט כדור לענאן חלאילי, האחרון הגביה את הכדור בצורה מדוייקת לראשו של גדי קינדה שנגח את ה-0:1 לירוקים.
במחצית הראשונה, וגם בשנייה, הפועל התקרבה לשוויון, עד שבדקה ה-58 היא יצרה איום משולש על שערו של שריף כיוף, ואחרי שהקורה הצילה את המצב וגם שון גולדברג הרחיק מהקו, הגיע תומר יוספי וקבע 1:1. תחושה של צדק עטפה את סמי עופר.
הקבוצה של רוני לוי היתה קרובה למהפך, אבל צריכה להודות בסופו של דבר בעיקר לשוערה, ג'ראפי, שהציל אותה פעם אחר פעם ומנע משגרת הדרבי לחזור על עצמה. בסיום חלוקת נקודות, שרק מכבי תל אביב מרוצה ממנה.