בית"ר ירושלים. לרוכש החדש יש תוכניות גדולות | צילום: דני מרון

"יש לנו תוכניות גדולות עבור בית"ר ירושלים"

ריקרדו סרדן מי שיהפוך למנהל הקבוצה, במידה והאמריקאי ג'וש ג'קובי יצליח לקנות את המועדון מספר: "התוכנית היא להביא את הצוות הכי מקצוען שהיה בישראל. יש לי אנשי כדורגל שהצליחו במועדונים כמו ברצלונה, אתלטיקו מדריד וליברפול וכולם רוצים לעבוד בבית"ר"

ריקרדו סרדן מגדיר עצמו כפרו ישראלי וחבר של העם היהודי. הדוגמא האחרונה היא כמובן נסיעותיו לאוקראינה, כדי לספק סיוע הומניטרי לבתי כנסת ולסייע ליהודים לברוח מההפצצות הרוסיות.

כבר שבועות ארוכים שהספרדי עוקב מקרוב אחר מה שמתרחש בבית"ר ירושלים, ובעיקר אחר זהותו של בעל הבית החדש. אם העסקה של ברק אברמוב תיפול ואיש העסקים האמריקאי ג'וש ג'קובי יצליח לקנות את המועדון עם משקיעים נוספים, סרדן יהיה האחראי על ניהול המועדון בירושלים.

הוא יעשה זאת כמנהל של "רבולושיון ספורטס", חברה שייסד לפני למעלה מעשור, העוסקת בניהול מועדונים מקצוענים ועסקאות מכירה ורכישה באירופה, במיוחד בבריטניה וספרד.

סרדן. עוקב אחרי בית"ר מקרוב,

 

הצוות של סרדן מנהל היום את דאנדי יונייטד בסקוטלנד, והיה מעורב בעסקאות מכירה ורכישה של אסטון וילה, דרבי קאונטי, נומנסיה ורייסינג סנטנדר.

בראיון בלעדי ל"ישראל היום" סרדן חושף שיש לו תוכניות רבות לבית"ר, אך מודה שהכל תלוי במה שיקרה בימים הקרובים סביב עסקת אברמוב.

סדרן עם דברים שהאוהדים הירושלמים ישמחו לשמוע, צילום: דני מרון

מבחינתכםמה מצבכם היום מול משה חוגג?

בשלב הזה, מהצד של ג'קובי טרם הצליחו לגייס את כל הכסף וממתינים לתשובה של כמה אנשים בנוגע למה שהסכימו עליו. מצד שני, אנחנו מדברים הרבה עם ניר ברקת שרוצה צוות מקצועי כמו שלנו. אנחנו יודעים כמובן שיש עוד צד שמעוניין לקנות את בית"ר, ושהכל תלוי בחקירות של המשטרה, האישור של ההתאחדות.... אני חושב שזה עדיין לא סגור.

כלומר אתם עדיין חושבים שהרכישה של בית"ר אפשרית?

כן, זה עדיין אפשרי, בעיקר כשאנחנו יודעים איזה צוות עבודה יש מאחורינו. אך בסוף זה לא תלוי בנו.

זו הזדמנות שאוהדי בית"ר ידעו מה התוכניות שלכם מבחינה מקצועית

יש לנו תוכניות גדולות עבור בית"ר, אף שאנו יודעים על הקושי של המועדון מבחינה כלכלית. התכנית היא להביא את הצוות הכי מקצוען שהיה בישראל בשנים האחרונות. יש לי אנשי כדורגל שהצליחו במועדונים כמו ברצלונה, אתלטיקו מדריד, ליברפול, בוקה ג'וניורס וריבר פלייט וכולם מעוניינים לעבוד בפרויקט הזה בישראל.

אתה יכול לתת לי שמות?

כמובן, ג'ורדי רוארה שהיה עוזר המאמן של בארסה בבוגרים והחליף את טיטו וילאנובה שנפטר ב-2014, ואחר כך היה גם המנהל של האקדמיה של בארסה עד לפני שנה. יש לי גם את חוסה לואיס פרס קמינרו, שחקן לשעבר של אתלטיקו ונבחרת ספרד, והיה המנהל הספורטיבי של אתלטיקו עד 2018 והאיש שהביא את סימאונה כמאמן. גוסטבו סיליקוביץ, מנכ"ל ריבר פלייט עד 2020, איתו זכו בליברטדורס והוכרז אז המנכ”ל הכי טוב בעולם ב-2018.

ג'ורדי ראורה. ישמח להגיע לירושלים, צילום: טוויטר

כל האנשים האלה יגיעו לישראל?

כולם יועצים חיצוניים שלנו ואולי חלקם יגיעו פול-טיים לישראל. לדוגמא רוארה אמר לי מפורשות שיגיע לעבוד בירושלים, בין היתר כי הוא גם מאוד אוהב את ישראל. לא היה צורך לשכנע אותו הרבה.

מי יהיה המאמן?

עדיין מוקדם לדעת. רוארה מאוד היה רוצה לראות את חביאר גרסיה פימיינטה, שכפי שאתה יודע היה עד לא מזמן מאמן קבוצת המילואים של בארסה ואיש מוערך מאוד בספרד. עכשיו הוא המאמן של לאס פאלמאס.

מאמן לאס פאלמאס. אחד המועמדים לתפקיד המאמן, צילום: טוויטר

איך נולד הרעיון של בית"ר אצלכם?

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

אני יודע שג'וש ג'קובי מאוד אוהב את ישראל ובית"ר. מישהו הכיר בינינו והוא שאל אותי אם הייתי רוצה להיות חלק מהפרויקט מבחינה מקצועית, וכמובן הסכמתי. אל תשכח שאני באופן אישי מאוד תומך בישראל ושבית"ר היא הקבוצה הישראלית שאני הכי עוקב אחריה בכדורגל. כולנו מאוד אוהבים את המדינה ורוצים לעזור למועדון החשוב הזה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...