יניב בורגר. "לא נופל משום מאמן בליגת העל"

"גם איתי הפועל ב"ש הייתה משיגה העונה את אותן תוצאות"

שנה לאחר הפיטורים המפתיעים, יניב בורגר מדבר לראשונה על התחושות ("הייתי מאוכזב ופגוע, לא ראיתי את זה בא"), מסתכל על העתיד ("לא נופל משום מאמן בליגת העל") ומנתח את גמר הפלייאוף בלאומית שיצא הערב לדרך ("מכבי חיפה פייבוריטית")

יניב בורגר ישב בעונה האחרונה בבית. רק לפני שנה הוא היה על גג העולם כשהעלה את הפועל באר שבע לליגת העל לראשונה בתולדותיה, אך תשעה ימים בלבד לאחר מכן פוטר במפתיע, לא לפני שקדמו למהלך חילוקי דעות קשים בתוך הנהלת המועדון האם להיפרד מהמאמן שעשה איתם את ההיסטוריה.

חוץ מהתייחסות קצרה לאחר הפיטורים, סירב בורגר (41) לדבר עם כלי התקשורת על מה שאירע, וכעת, בראיון ל"ישראל היום" הוא פותח הכל לראשונה וגם מדבר על העתיד ומנתח את סדרת גמר הפלייאוף בליגה הלאומית שתצא הערב לדרך בין מכבי חיפה להפועל גליל עליון.

"אני לא יודע להסביר מה היה", פותח בורגר את דבריו נראה שהנושא עדיין קצת מפריע לו, "אני רק יכול לספר על התחושות שלי. עשיתי שנתיים מדהימות בבאר שבע והתחברתי לעיר ולמועדון. עשינו הישג היסטורי, וכשהחליטו לא להמשיך איתי הייתי מאוכזב ופגוע. אבל כעת העניין הזה מאחורי ואני שלם לגמרי עם מה שעשיתי ועם ההתנהלות שלי".

הרגשת שמשהו כזה יכול לקרות?

"האמת שלא, כי הייתי ממש בתוך השמחה וחגיגות האליפות. לא ראיתי את זה בא. היו שמועות וסיפורים מסביב, אבל לא התייחסתי אליהן. אני משתדל להיות מקצועי ולהתעסק במה שאני עושה ולא במה שאומרים מסביב. ברגע שהייתה החלטה אולי לא הסכמתי איתה, אבל כיבדתי אותה. אין לי ספק שגם איתי הפועל ב"ש הייתה משיגה העונה את אותן תוצאות, ואולי אף יותר".

בורגר. "ראיתי הרבה כדורסל ולמדתי המון מהצד"

איך העברת את השנה האחרונה?

"ביליתי הרבה זמן עם המשפחה, אחרי שבשנתיים הקודמות הייתי כמעט כל הזמן מחוץ לבית. ראיתי הרבה כדורסל ולמדתי המון מהצד. הטענתי מחדש את המצברים וכעת אני מוכן לאתגר הבא".

היית עוזר של צביקה שרף במכבי אשדוד וגם בנבחרת הנוער ובנתניה עם דני פרנקו. זה תפקיד שאתה מוכן לחזור אליו?

"אני מרגיש שאני לא נופל מאף מאמן בליגה הראשונה ובשל לחזור לאמן בליגה הראשונה. המטרה שלי היא להיות מאמן ראשי, אבל אני סבלני ויודע שיכולות להיות דרכים שונות איך להגשים את המטרה. אבדוק כל מקרה לגופו".

אנחנו רואים שיש צפיפות גדולה בשוק המאמנים, והרבה מאמנים צעירים שנפלטו לא מצליחים לחזור.

"כמעט כל המאמנים בליגת העל הם ותיקים, ורוב הצעירים שניסו להיכנס נפלטו ולא הצליחו לחזור. אני מאמין שבשנים הקרובות כן נראה מאמנים צעירים שמשתלבים בליגה. החיים של מאמן הם לא קלים והוא תמיד נשפט לפי המשחק האחרון והעונה האחרונה, אבל זה מה שבחרנו לעשות ואנחנו צריכים להיות כל הזמן טובים ולהצליח. בסופו של דבר המשימה שלנו היא למצות את הפוטנציאל של הקבוצה, בזה אנחנו נמדדים".

סדרת גמר הפלייאוף בלאומית בין מכבי חיפה להפועל גליל עליון מושכת עניין רב ובתור אחד שהיה שותף לקרבות הצמרת בעונות הקודמות, לבורגר יש את היכולת לנתח מבחינה מקצועית את יחסי הכוחות.

"זו סדרה מעניינת מאוד בין שתי קבוצות איכותיות, אבל שונות", הוא אומר, "מכבי חיפה המוכשרת שמשחקת מאוד מהר וחיה מהמגרש הפתוח והקבוצה שעושה הכי הרבה פוזשנים בליגה, לעומת גליל שהיא קבוצת ההגנה הטובה ביותר, קשוחה ומאוד חכמה, שרוצה להכתיב קצב משחק איטי וסקור נמוך. יהיה מעניין לראות איזה סגנון ישלוט".

מכבי חיפה המוכשרת שמשחקת מאוד מהר וחיה מהמגרש הפתוח // צילום: אודי ציטיאט

מי לדעתך פייבוריטית?

"מכבי חיפה היא הפייבוריטית. היא נבנתה מלכתחילה לעלות ליגה. יש לה יותר כישרון, אבל עדיין תהיה סדרה מאוד שקולה. יתרון הביתיות הוא של הגליל, ואם הם תיקח את המשחק הראשון, הסדרה הזו תהיה פתוחה לגמרי".

באופן כללי, איך אתה מסכם את העונה שהייתה בלאומית?

"הייתה ליגה מאוד שקולה ואיכותית. היו הרבה שחקנים ישראלים שירדו מליגת העל והוסיפו לשוויוניות ולאיכות של הליגה. כמו שהוכח יש את העונה הסדירה ויש את הפלייאוף. הקבוצות העמוקות, המנוסות והמאומנות הן אלה שהולכות עד הסוף".

איזה שחקנים הצטיינו השנה ואתה חושב שהם יכולים להגיע רחוק? 

"שאלה מעניינת מה הולך לקרות בגלל הביטול של החוק הרוסי. הקבוצות בליגת העל יצטרכו פחות שחקנים 'בכירים' וישקיעו פחות כסף בישראלים ודווקא החבר'ה הצעירים יותר ימצאו את המקום שלהם בליגת העל. יש לא מעט ישראלים ותיקים ומתאזרחים שיצטרכו לשחק בפחות כסף או לרדת לליגה השנייה".

מייקל בריסקר. עשה השנה קפיצה גם בעמדת הרכז // צילום: מרקו

"מייקל בריסקר הוא שחקן מאוד מיוחד ושונה ממה שאנחנו רגילים לראות. הוא עשה השנה קפיצה גם בעמדת הרכז. הוא וגיל בני יכולים להיות שחקנים טובים בליגת העל. גם ליאור קררה מגליל החלים מפציעה לא פשוטה ועשה קפיצה גדולה והוא יכול לשחק בשתי עמדות הפורוורד, לקלוע ולשמור כמה עמדות. גם עומר טל ממוצקין עשה התקדמות יפה".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...