צילום: פיב"א // נועם דוברת בפעוטלה, הערב מול בוסניה. מעל כולם

חזק במקום הראשון: 77:82 לישראל על בוסניה

נבחרת הנוער בהדרכתו של אורן אהרוני שמרה על מאזן מושלם של חמישה ניצחונות • נועם דוברת נצץ מעל כולם עם 25 נקודות • זהות היריבה תתברר רק בתום משחקי הערב

נבחרת הנוער של ישראל ניצחה הערב (רביעי) 77:82 את בוסניה וסיימה את בית ג' באליפות אירופה דרג ב' עם מאזן מושלם של חמישה ניצחונות מחמישה משחקים וכשהיא במקום הראשון בבית.

בשונה מהמשחק הקשוח מול צ'כיה פחות מ-24 שעות קודם לכן, הפעם הקצב היה גבוה יותר ולוח התוצאות הראה 20:24 בסיום הרבע הראשון, בדיוק התוצאה שהייתה במחצית מול הצ'כים.

גלעד לוי המשיך להיות מצוין בדקות שקיבל והפעם תרם 10 נקודות ו-8 ריבאונדים ב-17 דקות על הפרקט. נועם דוברת, שוב הוא, היה השחקן הכי טוב אצל אורן אהרוני. הכישרון של מכבי ראשון לציון קלע 25 נקודות, לקח 6 ריבאונדים וגם מסר 6 אסיסטים. בסך הכל סיים עם מדד יעילות של 22 נקודות מדד, יותר מכל אחד אחר ששהה על המגרש בשתי הקבוצות.

אורן אהרוני בטירוף על הקווים. יופי של אליפות, עד עכשיו // צילום: פיב"א

שלא כמו בעבר, ישראל כבר לא מצמיחה קלעים בסיטונות. בנבחרת הזו נראה שמצאנו יהלום. מדובר בטל פלד, גם הוא מראשון לציון. השחקן הצעיר שאמור להתאמן השנה עם קבוצת הבוגרים של הכתומים, הראה את יכולות הקליעה הגבוהות שלו וסיים כקלע השני בטיבו בנבחרת עם 15 נקודות, כולל 4 בדקה האחרונה.

אם מהמשחק מול צ'כיה יצאנו מעודדים, אחרי המפגש עם הבוסנים רמות האופטימיות ירדו מעט. דקות ארוכות ההגנה לא עבדה וגם משחק ההתקפה לא זרם בחלקים משמעותיים של המשחק. נוסיף לזה את הפציעה (חשש לזעזוע מוח) של עמית אהרוני, הרכז הבכיר בנבחרת, ויש הרבה עבודה לצוות המקצועי לקראת רבע הגמר.

זהות היריבה בשלב רבע הגמר שיתקיים ביום שישי בשעה 20:45, תתברר רק בתום משחקי הערב בבית המקביל, האפשרויות הן פורטוגל, בלארוס או שבדיה, מי מהן שתסיים במקום השני בבית ד'.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...