צילום: עודד קרני // כמה קרובים הם היו. מכבי חיפה

בין קובנה לחיפה

עולה לשלוש • רוז'ו בתפקיד גוסטאס, אפוואיבו התחפש לבירד, ורוט ויבזורי שאבו "השראה" מטימינסקאס • הקבוצה מהכרמל, כמו ז'לגיריס ב־2004, המשיכה שלשום היסטוריה של קריסות מול מכבי ת"א

רנה רוז'ו אינו הראשון וכנראה גם לא האחרון שיחטיא זריקות עונשין גורליות מול מכבי ת"א. רק לפני שבועיים זוראן ארצג, קלע העונשין הטוב ביותר ביורוליג, עשה זאת פעמיים ב־30 השניות האחרונות. הם הצטרפו לקית' לנגפורד, שמנע ממילאנו ניצחון לפני שנה בסידרת רבע הגמר, ולמחטיאן המפורסם ביותר - גידריוס גוסטאס מז'לגיריס קובנה. 

הכתבה הכי נקראת היום באתר: מידע מטריד נחשף - חיי המין של לוחמי דאעש

היו גם כאלה שנזכרו שלשום בהחטאת עונשין גורלית של ראדיסב צ'ורציץ' עם הפועל ירושלים, 15 שניות לסיום גמר הגביע ב־1999, וביואב קדמן מגליל עליון שעמד על הקו ביד אליהו אחרי שהמשחק נגמר בפיגור נקודה והחטיא פעמיים.

בחיפה טענו אתמול שההפסד נבע מהחטאות עונשין, אבל כמו בנס לז'לגיריס היו גם לא מעט טעויות בדרך. לשחק דקה אחרונה מול מכבי כשאתה ביתרון זה תורה נפרדת. אף אחד לא זוכר, אבל במשחק המפורסם נגד הליטאים, עבירה מטופשת של מינדאוגאס טימינסקאס על שאראס, 12 שניות לסיום, קירבה את מכבי למרחק פוזשן אחד משוויון. שלשום זה החל בכך שמורן רוט ודגן יבזורי איפשרו לרוז'ו לנהל את ההתקפה 40 שניות לסיום, וזה הוביל לאיבוד כדור קריטי. 

כמו הכניסה המוקדמת של טאנוקה ברד אז, אף אחד לא הזהיר את אייק אפוואיבו לא להיאבק יתר על המידה בריבאונד אחרי החטאת העונשין, מה שהוביל לעבירה חמישית שנשרקה נגדו על ידי גילי עובד - מה שאיפשר למכבי להתקרב לפיגור שתי נקודות והכריע בסופו של דבר את ההתמודדות בהארכה. 

במצב הזה, 21 שניות לסיום, רמי הדר היה חייב להזעיק פסק זמן על מנת שהכדור יגיע ליבזורי או לרוט, שבשנה שעברה החטיא בכל העונה רק חמש זריקות עונשין. "תתפלא, אבל הכדור הגיע למי שרצינו, לרוז'ו", אמרו לי אתמול בחיפה. עד אתמול, השחקן אמנם עמד על 84 אחוזים מהקו, אבל מה שקובע בדקה האחרונה זה איך השחקן מגיע אליה מול הלחץ הגדול ולא הסטטיסטיקה העונתית. המספרים של גוסטאס עד הרגע המפורסם היו 17 מ־17 מקו העונשין. באותו ערב הוא נראה נרגש ומהוסס והחטיא ארבע זריקות מהשדה.

חיפה המשיכה היסטוריה של קריסות מול הצהובים // צילום: עודד קרני

מגיע קרדיט גדול להדר ולעופר רחימי שהצליחו להרים קבוצה לוחמת ומחויבת, למרות הנפילות הקשות מול חולון (פעמיים), אשדוד ובעיקר באילת, שם הובילו שמונה, דקה לסיום. מעניין יהיה לראות איך הפעם הם יצליחו להרים את השחקנים. 

מכבי, שהכל איכשהו תמיד מסתדר לה (אפילו השלג בירושלים ידע להגיע בזמן מבחינתה כדי שאלכס טיוס וחבריו יתאוששו עד הגמר), לא תרצה לפגוש בתום הליגה, כמקום ראשון כנראה, שוב את חיפה מהמקום השמיני.

שתי נקודות לסיום: 1. באיגוד הכדורסל כעסו על הערוץ הראשון שהתעקש להציב מול חצאי הגמר את משחק העונה בכדורגל. והנה באיגוד הכדורסל מציבים את גמר הגביע הדחוי ביום ראשון מול גמר גביע המדינה בכדוריד. איפה הם היו בשיעור של "מה ששנוא עליך לא תעשה לחברך"? 

2. בניגוד למה שנכתב כאן אתמול, מוטי אמסלם לא סטר/צ'יפח את דן שמיר אחרי משחק ההפסד לחולון.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...