צילום: אלן שיבר // סלאח מול פריצה. המצרי בדרך לליברפול

באזל שוב כאן

לראשונה בהיסטוריה: אחרי שהודחה על ידיה ממוקדמות ליגת האלופות, מכבי ת"א תפגוש שוב את באזל • הפעם בשלב הנוקאאוט של הליגה האירופית

מהתסריט הזה בדיוק חששו במכבי ת"א. בהגרלת אופ"א שנערכה אתמול לשלב 32 האחרונות בליגה האירופית, הוגרלה מכבי מול באזל השוויצרית, שהדיחה את הצהובים ממוקדמות ליגת האלופות ולאחר מכן נשרה מהמפעל בעצמה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לראשונה שתי קבוצות שנפגשו בפלייאוף האלופות ייפגשו גם בנוקאאוט בליגה האירופית. המשחק הראשון ייערך ב־20 בפברואר בבלומפילד, הגומלין שבוע אחר כך.

"מכבי הוכיחה בשלב הבתים שהיא קבוצה חזקה", אמר אתמול מאמן באזל מוראט יאקין והחמיא, "בבלומפילד האווירה נהדרת". 

קשר מכבי ערן זהבי אמר אתמול: "זו הגרלה שלא רציתי לקבל, רציתי לנסות קבוצה חדשה, אבל ראינו בארץ שאפשר לעשות את העבודה מולם ואני מקווה שזה יקרה שוב".

מכבי, שכזכור הפסידה 4:3 בסיכום שני המשחקים בפלייאוף האלופות, תהיה שוב אנדרדוג - באזל קבוצה עדיפה, שלפני שנה הגיעה עד חצי גמר הליגה האירופית, והגומלין ייערך בסנט יאקוב פארק - ובכל זאת יש כמה סיבות לאופטימיות מצד הצהובים:

הדחה כואבת. באזל הזכירה את עוצמתה כשהדהימה בניצחון כפול על צ'לסי בשלב הבתים והפכה לקבוצה הראשונה שמנצחת בשלב הבתים בסטאמפורד ברידג' זה עשור.

מאז הניצחון במחזור הראשון הם לא ניצחו בארבעת משחקיהם מול שאלקה וסטיאווה בוקרשט. באזל היתה צריכה תיקו במשחק האחרון בשאלקה כדי לעלות לשמינית גמר האלופות, בחצי השעה הראשונה היתה עדיפה, אבל אז השופט האיטלקי פאולו טליאבנטו הרג אותה - הרחיק לה שחקן באופן שערורייתי ואישר שער בנבדל ברור. באזל הפסידה 2:0 והודחה.

בבאזל בנו על שמינית הגמר, שם שיחקו לפני שנתיים, והרגישו קיפוח ופספוס ענק. למפגש מול מכבי הם צפויים להגיע במוטיבציה נמוכה ובחוסר חשק גדול.

הכוכבים יעזבו? באזל מייצרת כישרונות ומוכרת אותם. הכוכב הגדול ביותר שלה, המצרי מוחמד סלאח, שניצח פעמיים את צ'לסי, צפוי להימכר בינואר תמורת הרבה כסף. ליברפול רודפת אחריו ועוד קבוצות גדולות ביבשת לוטשות עיניים. אם יישאר, שוב צפויה סאגה מעצבנת ונמרחת של שנאת ישראל ואיום בהחרמת המפגש שיתקיים בארץ. 

מאבק אליפות. באזל אמנם מוליכה את הסופרליג השוויצרית, אבל היא נמצאת  במאבק אליפות צפוף שכולל חמש קבוצות. הפער שלה מהחמישית בטבלה סנט גאלן עומד על ארבע נקודות בלבד אחרי חצי עונה.

פגרת חורף. הליגה בשווייץ יצאה לפגרת חורף, שממנה יחזרו הקבוצות רק בסוף השבוע הראשון של פברואר, פחות משבועיים לפני שבאזל תגיע לבלומפילד. 

המנצחת תפגוש בשמינית הגמר את אייאקס או רד בול זלצבורג החזקה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...