לא מעט טענות נשמעו לאחרונה מצד קבוצות בליגת העל בנוגע לטעויות שיפוט. הושבנו את השופט הבינלאומי לשעבר, ששרק ליותר פנדלים מכל שופט אחר בהיסטוריה, יצחק בן יצחק, לשיחה על השופטים, על השימוש בטכנולוגיה במגרשים ועל הסיבה שהוא לא באיגוד.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
מה דעתך על רמת השיפוט העונה?
"הרמה היא כמו מזג האוויר לאחרונה, לצד שבתות סוערות אנחנו זוכים לשבתות שטופות שמש. עליות וירידות".
לאחרונה יש טענות לטעויות שיפוט, בעיקר בנושא הפנדלים. דעתך?
"פרשתי מזמן ואני עדיין מלך הפנדלים, שרקתי לפנדלים יותר מכל שופט אחר. היום אני לא בטוח שכולם היו מוצדקים. השריקה לפנדל היא אחריות גדולה על השופט, ולכן יש להיות החלטי. אם יתברר שנעשתה טעות בתום לב אין מה לעשות, זה חלק מהמשחק. בנושא המשחק מול עכו, אם השופט קיבל החלטה וניתנה לו האפשרות לתקן אותה, ולא משנה באיזו דרך, אני בעד. חשוב לציין שבר נתן לא חזר בו בגלל לחץ שחקנים על הדשא. אם כך היה, לא הייתי סולח לו".
אתה סלחן יותר מאיגוד השופטים, הרי מדובר בעבירה על החוקה.
"זו לא הפעם הראשונה שנעשה שימוש בעזרים טכנולוגיים בפסיקות שופטים. החוקה כל הזמן משתנה, ויש מקרים המוכיחים זאת דוגמת המשחק בין הפועל ת"א למכבי חיפה שבו צבי שריר אישר שער שגילי לנדאו היה בנבדל, ובזכותו האדומים זכו באליפות. היום אותו מצב בדיוק לא נחשב לנבדל, מאחר ששינו את החוקה. במשחק בין בית"ר ירושלים להפועל פ"ת נעשתה הכשלה גסה במרכז השדה, אני שפטתי ולא שרקתי לעבירה, והייתי צריך. אוחנה כבש את אחד השערים היפים בכדורגל הישראלי. לימים החוק השתנה, היום זה נקרא 'יתרון'. אמנם היום חל איסור ל בטלוויזיה, אבל האיסור הזה ישתנה, וזה יהיה לטובת הכדורגל".
איך משפרים את רמת השיפוט בארץ?
"צריך למנות מנטורים שיובילו וידריכו באופן אישי את השופטים בליגת העל".
למה אתה לא באיגוד השופטים?
"הכתובת היא באיגוד עצמו, יכול להיות שאני דעתן מדי".
* * *
צוות השיפוט בראשות בר נתן הושעה
תוצאות הפנדל שבוטל
"אחד הימים המבישים של איגוד השופטים", כך כינו גורמים באיגוד אתמול את הפארסה והשערורייה שהתרחשה במשחק בין מכבי תל אביב לבין הפועל עכו שלשום בבלומפילד, שבה השתמש צוות השיפוט במצלמות הטלוויזיה כדי לשנות פסיקה לפנדל לזכותה של עכו.
דניאל בר נתן, ניסן דווידי וזיו אדלר, השופט הרביעי במשחק, שהכחישו תחילה את הנושא, חזרו בהם בשיחה שערכו אתמול בבוקר עם מנכ"ל האיגוד, יריב טפר, והודו שאכן בוצע שימוש במוניטור הטלוויזיה על הדשא.
"הוועדה רואה בחומרה את התנהלות צוות השיפוט ואת החריגה מהנהלים ומחוקת המשחק, שלפיהם אין להשתמש באמצעים טכנולוגיים חיצוניים", נאמר אתמול בהודעה רשמית מטעם האיגוד והוסיפו: "לאור כל האמור לעיל ולנוכח הודאתו של הצוות בטעותו, קובעת הוועדה כי זיו אדלר, דניאל בר נתן וניסן דווידי יושעו משיפוט בליגת העל מהמחזור הקרוב".
אביתר לנג
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו