האומץ של משה בר סימן טוב 

ועדת החקירה שמעלה כעת ביקורת חסרת תקדים בחומרתה על הנהלת בית החולים הממשלתי וולפסון בחולון, הוקמה לפני כשנה על ידי משה בר סימן טוב, אז מנכ"ל משרד הבריאות, אשר פרש באחרונה מתפקידו. הוועדה, שממצאיה הוגשו לפני שבוע, חשפה התנהלות בעייתית מאוד של הנהלת ומנהלות בית החולים וולפסון, אשר משרת מאות אלפי ישראלים מדרום תל אביב, יפו, חולון ובת ים. 

על פי ממצאי הוועדה, אישורים לתרופות קריטיות לחולי סרטן שתלו בהם את כל תקוותם עוכבו בניגוד חמור להוראות משרד הבריאות ולחוק. ואולם, בתחילת הדרך משרד הבריאות דווקא גיבה ללא כל פקפוק את מנהלת בית החולים וולפסון, ד"ר ענת אנגל, ושתי סגניותיה, ואפשר לראות זאת בתגובה, שנראית עכשיו כשערורייתית, אשר העביר משרד הבריאות לאחר החשיפה הראשונה של "ישראל היום", ביולי 2019.

לפי התגובה, "מתן טיפול תרופתי לא רשום לשימוש בארץ הוא נושא הנתון לשיקול דעתם של גורמי המקצוע המטפלים והנהלת המוסד הרפואי. באחריותם לקבל את המידע הדרוש לצורך קבלת החלטה בנושא, ובתוך כך קבלת מידע בדבר מצבו הרפואי של המטופל. חטיבת המרכזים הרפואיים הממשלתיים  במשרד הבריאות בחנה את המקרה, והבחינה העלתה כי בהחלטות הנהלת המרכז הרפואי  לא נפל פגם, והן נעשו תוך שיקול דעת מקצועי אשר כולל את ראיית המטופל במרכז, איכות הטיפול ובטיחות הטיפול". 

כבר בחשיפה הראשונה ב"ישראל היום" הודגש ש הבדיקה של חטיבת בתי החולים נעשתה אז מבלי לקבל את העמדה והמידע מד"ר רונן ברנר, מנהל המכון האונקולוגי שעכשיו הוועדה מרעיפה עליו שבחים שהוא רופא  נדיר שנלחם תמיד למען חוליו, ומבלי  שטרחה לפנות ולשמוע את החולים עצמם שזעקו לקבל אישור לתרופות שעשויות להציל את חייהם, אחרי שכל התרופות המקובלות לא הואילו למאבק בסרטן.

 ואולם, עכשיו בעקבות ממצאי החקירה  הנוקבים של הוועדה ניתן לראות את הגיבוי האוטומטי הראשוני של משרד הבריאות למנהלת וולפסון  כשערורייתי ושאינו תואם כלל וכלל את המציאות. אם זו הבדיקה שקיימו אז בכירי הנהלת משרד הבריאות איך אפשר בכלל להאמין ולסמוך על הנהלת משרד הבריאות? איך קבע בכלל משרד הבריאות את עמדתו שמתבררת כעת כמופרכת ומוטעית מבלי לדבר עם ד"ר ברנר ? והאם החשיפה הזו מלמדת שבהנהלת משרד הבריאות בודקים, חלילה, גם תלונות אחרת על בתי החולים הממשלתיים באופן שטחי אגבי וסתמי  כל כך?

הוועדה בראשותו של פרופ'  תמר פרץ-יבלונסקי העלתה באומץ ביקורת יוצאת דופן על הנהלת בית החולים וולפסון ולא קיבלה את מרבית ההסברים ההצדקות והתירוצים של ההנהלה להתנהלות  השגויה שפגעה קשה בחולים ולא ראויה בבית חולים ציבורי בישראל. 

ואולם, דו"ח הוועדה  מטופל כעת כבר על ידי מנכ"ל משרד הבריאות החדש פרופ' חזי לוי שעבר למשרד מניהול בית החולים הממשלתי ברזילי באשקלון ועל ידי ד"ר ארז און,  ראש חטיבת בתי החולים במשרד הבריאות, שעבר לתפקידו מניהול בית החולים הממשלתי פוריה בטבריה.  ועכשיו עולה שוב החשש הכבד שמשרד הבריאות ימשיך בשיטה הוותיקה של  ההגנה האוטומטית והמטייחת על מנהלי בתי החולים הממשלתיים ולא יפעל באומץ המתבקש מול הנהלת וולפסון שפעלה כאן באופן המנוגד לטובתו של הציבור. 

ובאותו נושא: מבחן נוסף שעומד כעת בפני משרד הבריאות הוא הטיפול בתלונות הקשות והחמורות מאוד, כפי שנחשפו ב"ישראל היום", על טיפול כושל ורשלני במנותחים במחלקה הכירורגית בבית החולים ברזילי באשקלון, והטענות כי הנהלת בית החולים, בראשותו של ד"ר לוי, לא טיפלה בתלונות בהם ברצינות הראויה. את התלונות חוקר כעת ד"ר בועז לב, נציב קבילות הציבור במשרד הבריאות, ומבחנו  של ד"ר לב מול המנכ"ל החדש מאתגר במיוחד בחקירת תלונות שקשורות גם לתפקודו של מנכ"ל המשרד הנוכחי.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...