צילום: EPA // עסק יקר. חולה קורונה בבית חולים אמריקני

החלים מקורונה וקיבל חשבון על סך מיליון דולר

מייקל פלור מסיאטל אושפז במשך 62 ימים והיה על סף מוות • כעת הגיע החשבון האסטרונומי • "אני מרגיש אשם ששרדתי, אבל זה שימוש מושכל בכסף"

מייקל פלור, חולה הקורונה שאושפז במשך הזמן הארוך ביותר בארה"ב והחלים, זכה לכינוי "ילד הפלא". כעת, הוא יוכל להחליף את הכינוי ל"מיליון דולר בייבי", לאחר שקיבל חשבון על אשפוזו בסך 1.1 מיליון דולר.

ה"סיאטל טיימס" מדווח כי פלור, 70, התקרב למוות לפני כחודש ואף נפרד כבר מאשתו וילדיו. למרות מצבו הקשה הוא החלים, ומתאושש בימים אלה בביתו במערב סיאטל. אבל לדבריו כמעט שחטף התקף לב כשקיבל את החשבון על אשפוזו ביום חמישי. "פתחתי את החשבון ואמרתי אלוהים אדירים", משחזר פלור. החשבון עבור אשפוזו הארוך בשל הקורונה עמד על 1,122,501 דולר, והתפרש על 181 עמודים.

פלור נאבק בנגיף הקורונה במשך 62 ימים. הוא היה מחוסר הכרה במשך רוב האשפוז שלו, אבל לדבריו באחד מרגעי הערות שלו הוא אמר לאשתו אליסה: "את חייבת להוציא אותי מכאן, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו את העלות של זה".

מכיוון שלפלור יש ביטוח כולל (מדיקייר) הוא ככל הנראה לא יצטרך לשלם את הרוב המכריע של החשבון. למעשה, מכיוון שלקה בקורונה ולא במחלה אחרת, יתכן שהוא לא יצטרך לשלם כלום – בשל הכיסוי הכלכלי שהקצתה ממשלת ארה"ב למגפה. אז פלור וחבריו מתענגים כרגע על קריאת החשבון הארוך. כך למשל, החיוב עבור חדרו במחלקת טיפול נמרץ עלה 9,736 דולר ליום, וסך הכל 408,912 דולר. מכונת ההנשמה עלתה 2,835 דולר ליום, ובסך הכל 82,215 דולר. כרבע מהחשבון הוא עלויות התרופות. יומיים בהם כשל ליבו, כליותיו וריאותיו והוא היה קרוב למוות, עלו כ-100,000 דולר בהוצאות שהתפרסו על 20 עמודים. "הרופאים זרקו עלי את כל מה שהם יכולים לחשוב עליו", צחק פלור.

"אני מרגיש אשם בכך ששרדתי", אומר פלור. "יש תחושה של למה אני? למה הגיע לי כל זה? ההתבוננות במחיר המדהים של האשפוז בהחלט מוסיפה לתחושת האשמה. אם מדובר במיליון דולר שהוצאו כדי להציל את חיי -  הייתי אומר שזה שימוש מושכל בכסף, אבל אני גם יודע שאולי אני היחיד שאומר את זה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...