טראמפ הורה למשרד האוצר להטיל "לחץ כלכלי מקסימלי" על איראן

הנשיא הנחה להשית את העיצומים החזקים ביותר שניתן על הרפובליקה האסלאמית בשל תוכנית הגרעין שלה • הדברים מגיעים לאחר דיווחים כי חלק מהמקורבים לנשיא מסתייגים מפעולה צבאית ישירה נגד איראן

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. צילום: אי.פי

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, הורה היום (שלישי) למשרד האוצר האמריקני להיערך להטלת "לחץ כלכלי מקסימלי" על הרפובליקה האסלאמית של איראן, כתגובה להמשך פיתוח תוכנית הגרעין של המדינה. 

על פי הדיווח, הלחץ יכלו להקמת מנגנוני אכיפה והטלת סנקציות חדשות על המשטר בטהרן, באופן שיקשה על שותפות הסחר שלה להמשיך ולקנות תוצרת איראנית ולהעביר לידה כספים. 

מוקדם יותר היום דווח ב"ישראל היום" על דאגה בקרב בכירים בישראל מהלחצים המופעלים על נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שלא לפעול צבאית נגד תשתית הגרעין של איראן בתקופה הקרובה. לקראת פגישת ראש הממשלה נתניהו והנשיא טראמפ הלילה (בין שלישי לרביעי, שעון ישראל) בבית הלבן, גורמים הנמצאים בקשר עם עמיתים אמריקנים אומרים כי חלק מהאישים המקורבים מאוד לנשיא טראמפ מסתייגים מפעולה צבאית כצעד פותח של הממשל מול איראן.

כנגד זאת, הם ממליצים לטראמפ להחזיר את מדיניות "הלחץ המקסימלי" באמצעות עיצומים כלכליים על איראן לפחות לתקופה של מספר חודשים.

טראמפ עצמו אמר בחודשים האחרונים, גם בשיחות סגורות וגם בהתבטאויות פומביות, כי הוא מבין היטב את הסכנה החמורה הנשקפת מאיראן ומכוונתה להשיג נשק גרעיני. עם זאת, הוא לא התחייב כיצד בכוונתו לטפל בבעיה. בהזדמנויות רבות טראמפ אף אמר כי הוא מעוניין בסיום המלחמות בעולם. הבכירים בסביבתו המתנגדים לפעולה באיראן, משתמשים בטיעון הזה כדי לשכנע אותו לא להפעיל כרגע את הכוח הצבאי של ארה"ב נגד התשתית הגרעינית של איראן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר