הפיצוץ בנמל ביירות // צילום: איי.אף.פי // הפיצוץ בנמל ביירות

הפיצוץ בנמל ביירות: האינטרפול יסייע?

חודשיים לאחר הפיצוץ בביירות, ובמדינת הארזים ממשיכים לחקור את האירוע • בית המשפט הוציא צווי מעצר נגד הבעלים והקברניט של הספינה שהובילו את האמוניום החנקתי לנמל

ביום ראשון ימלאו חודשיים בדיוק לפיצוץ בנמל ביירות, טראומה קשה ואף חסרת תקדים שתיזכר בלבנון לעד. כ-200 נהרגו, 6,500 נפצעו ועדיין יש נעדרים שאולי לא יימצאו לעולם. 

בלבנון אמנם חוקרים את האירוע, אך במקום לבחור בפתרון הנכון, המשמעותי והלא נוח – האשמת חיזבאללה בהגעת האמוניום החנקתי לנמל – הם ממשיכים לבחור בפתרונות הקלים, אלו שלא ימנעו את המשך פעילות ארגון הטרור השיעי שמסכן את ביטחון ארץ הארזים הרופף במילא.

לבקשת התביעה בלבנון, בית המשפט הוציא צווי מעצר לאינטרפול נגד הבעלים והקברניט הרוסיים של הספינה שהובילו את האמוניום החנקתי שגרם לנזק העצום. החלטה נכונה אבל לא באמת רבת משמעות עבור לבנון, שנראה כי נמנעת בכל דרך לבדוק את הנושא המשמעותי – מי הזמין את החומר המסוכן.

אמנם סוכנות הידיעות הממלכתית הלבנונית לא ציינה את שמות השניים, אך כבר ידוע כי מדובר בקברניט בוריס פרוקושב, שהוביל את הספינה MV רוסוס מטורקיה לביירות ב-2013, וכן איגור גרצ'ושקין, איש עסקים רוסי שמתגורר בקפריסין ורכש את הספינה מחרלאמבוס מנולי הקפריסאי ב-2012.

ההרס בנמל ביירות // צילום: איי.אף.פי
ההרס בנמל ביירות // צילום: איי.אף.פי

בזירה הפנים-לבנונית, בביירות עדיין מתרכזים במעצר אנשי מכס ונמל שאפשרו את הכנסת יותר מ-3,000 טונות האמוניום החנקתי לנמל – אך בקרב חיזבאללה ממשיכים לצאת "נקיים" מהסיפור. 

כלי התקשורת של ארגון הטרור השיעי "אל-מנאר" וכן רשת "אל-מיאדין", שמקורבת מאוד לחיזבאללה, המשיכו השבוע לשרת את מלאכת ההסתרה של חסן נסראללה ואנשיו, שניסו להדהד את הטענות שלו כי ההאשמות של רה"מ בנימין נתניהו בדבר אחסון אמל"ח סמוך למצבורי גז בביירות אינם נכונים. 

כל זאת, למרות שרה"מ הציג לעיני כל העולם תמונות מהזירות, שמהן ניתן להבין עד כמה המודיעין על ביירות שנמצא ברשות ישראל איכותי מאין כמותו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...