צה"ל חיסל את מפקד גזרת החוף בארגון הטרור חיזבאללה. מוקדם יותר היום (שלישי) צה״ל תקף וחיסל באמצעות כלי טיס של חיל האוויר במרחב עין בעאל שבלבנון את המחבל איסמאעיל יוסף באז, מפקד גזרת החוף בארגון הטרור.
איסמאעיל שימש כגורם בכיר וותיק בזרוע הצבאית של חיזבאללה במספר תפקידים. דרגתו הנוכחית מקבילה לדרגת מח"ט.
במסגרת תפקידו עסק בקידום ותכנון שיגורי רקטות וטילי נ"ט לעבר מדינת ישראל ממרחב החוף בלבנון.
כמו כן, בזמן המלחמה ארגן ותכנן מתווי טרור שונים לעבר ישראל.
רשת אל-ג'זירה אישרה מפי גורם רפואי שבמקום יש הרוג ועוד כמה פצועים וברשת אל חדת' העודית דווח כי ההרוג הוא מפקד שטח בחיזבאללה בשם אבו ג'עפר. עוד נכתב כי האיש נחשב "גורמם מרכזי" בגזרה.
מוקדם יותר, צה"ל הודיע כי שני כטב"מי נפץ חצו משטח לבנון לעבר שטח הארץ והתפוצצו במרחב בית הלל. לא הופעלה התרעה במרחב, האירוע בתחקור.
בכיר בחיזבאללה: הישגי ישראל ובמיוחד הביפרים - בגלל כשלים ורשלנות אצלנו
בזמן חילופי האש עם ישראל: מומחים רוסיים בתחום הטילים ביקרו באיראן
פרסומת | יום פתוח באקדמית אחוה 18.3
יו"ר הפרלמנט הלבנוני: ישראל הקימה רצועת ביטחון בטווח קילומטר או שניים בשטחנו
פסגת הליגה הערבית: סעודיה דרשה את פירוז עזה, אלג'יריה תחרים את הכינוס
חיזבאללה קיבל אחריות על שיגור הכטב"מים המתאבדים לצפון מוקדם יותר. לפי ארגון הטרור הוא שיגר אותם לעבר סוללה של כיפת ברזל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו