Loading...

הכוח הימי של המורדים החות'ים בפעולה בים האדום

דיווח: יורש העצר הסעודי מהסס להצטרף לכוח הבין-לאומי נגד החות'ים

על פי גורמים סעודיים ואמריקניים, מוחמד בן סלמאן רוצה לשכנע תיירים ומשקיעים בכך שהמדינה "פתוחה לעסקים" וחושש מההשלכות של חזרה למלחמה עצימה אל מול החות'ים בתימן

דיווח בעיתון "הניו יורק טיימס": יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן מהסס אם לצרף את סעודיה לכוח הרב לאומי של ארה"ב בים האדום מחשש לחידוש הסכסוך עם החות'ים בתימן וסיכון המגעים להסדרה בין המדינות. 

מוחמד בן סלמאן, צילום: איי.פי

גורמים רשמיים בסעודיה ואנליסטים אמריקנים מסרו לעיתון כי "חזרת שיגורי הטלים מעבר לריאד ולכיוון דרום סעודיה, אירוע שהיה שכיח יחסית במהלך המלחמה בתימן - הוא הדבר האחרון שהנסיך צריך כשהוא מבקש לשכנע תיירים ומשקיעים שהממלכה פתוחה לעסקים".

דברים אלה מגיעים כאשר ארה"ב הקימה לאחרונה כוח רב לאומי לטובת מבצע "שומר השגשוג" בים האדום, זאת על רקע האיום החות'י באזור. בה בעת, איים מנהיג החות'ים עבד אל־מלכ אל־חות'י כי "אם ארה"ב תשלח חיילים לתימן - הם יתמודדו עם סכסוך קשה יותר מהמלחמות שלה באפגניסטן ובוויטנאם".

מאז 2015 נלחמת הקואליציה הסעודית בחות'ים בתימן במלחמה שבה נהרגו עשרות אלפי אנשים. בחודשים האחרונים הלחימה הצטמצמה במקביל להפסקות אש ממושכות. בריאד חותרים להגיע להסדרה בזירה זו, ואף אירחו לפני כמה חודשים משלחת של החות'ים. כעת ההסדרה הזו עומדת בסכנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...