מקורות פלשתיניים דיווחו הערב (שני) כי יו"ר הרשות הפלשתינית מחמוד עבאס צפוי לבקר בג'נין ביום רביעי הקרוב. העיתון הפלשתיני "אלקודס" מסר ממקורותיו כי "במידה והביקור יאושר באופן סופי, הוא ייערך ביום רביעי ותפורסם הודעה על כך בשלישי" וכן "מתנהלים דיונים בנוגע לאפשרות להוציאו אל הפועל".
המקורות מסרו כי עבאס רוצה לערוך את הביקור כדי להתעדכן במצב בעקבות המבצע הצבאי האחרון בג'נין. מושל העיר אישר כי "הרעיון לביקור של עבאס עומד על הפרק ונידון".
אם ייצא אל הפועל, מדובר בביקור חריג שבא אחרי שנים ארוכות שבהן יו"ר הרשות לא סייר בעיר. יצוין כי אחרי הפעולה של ישראל בג'נין עלתה ביקורת ציבורית חריפה נגד הנהגת הרשות הפלשתינית, בטענה כי זו משמשת "כסוכנת של ישראל". בנוסף על כך, הופנו טענות כלפי יו"ר הרשות שהוא נעדר מהשטח וכי לוואקום שנוצר נכנסים גופים והתארגנויות שונות.
בסוף השבוע האחרון נערכו תהלוכות צבאיות של חמושי פת"ח בכמה ערים פלשתיניות בשטחי יהודה ושומרון. מדובר ברצון להפגין נוכחות מול הכוח העולה של חמאס וג'יהאד אסלאמי בצפון השומרון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו