המחלף החדש באלכסנדריה, עם פתיחתו והשבוע

מצרים: הפרויקט שנועד "לפתור את העומס" הפך לפקק אחד גדול

מחלף עצום שנבנה בעיר אלכסנדריה נועד להקל על צפיפות התנועה בטיילת שנמצאת במרכז העיר • אך פחות מחודש מפתיחתו, הפרויקט הנוצץ והיקר הפך לגודש עצום שחוסם את כל הרחובות הסמוכים

לפעמים כדאי ללמוד גם מהטעויות של השכנים: הרשת המצרית סוערת לאחד סרטון שפורסם המציג את פרויקט הדגל של מושל אלכסנדריה, מחלף חדש וגדול הכולל שמונה נתיבים, מנהרות ומעברי הולכי רגל, כשהוא פקוק ותקוע.

"הפיתרון לכל הפקקים הפך לפקק תנועה גדול בלב העיר שלנו" כתב סעד, תושב העיר וגולש ברשת החברתית טוויטר על פרויקט "אנואר סעדאת" שנועד לייצר רצף תחבורתי עם כביש החוף המזרחי של העיר. המחלף נראה בסרטון כשהוא פקוק לגמרי. הפרויקט נחנך ברוב פאר והדר על ידי מושל אלכסנדריה בחודש שעבר ועלה 138 מיליארד לירות מצריות.

המחלף שתקע עיר שלמה%3A הפקק על הטיילת באלכסנדריה


הסיבה לעומס התנועה היא תחילת עונת חופשות הקיץ של מעמד הביניים המצרי ומאות אלפי מתרחצים ונופשים נוהרים לטיילת הפופולרית של אלכסנדריה. האזור, שבמשך עשורים סבל מפקקי תנועה קשים, נעשה כמעט בלתי אפשרי לניווט.

הפרויקט זכה לביקורת חריפה, בעיקר בשל כיעור הסביבה העירונית והכנסת עוד אלפי כלי רכב ביום לתוך השטח הצפוף של מרכז אלכסנדריה, העיר השנייה בגודלה במצרים, אך כעת מתברר שהוא מתקשה לעמוד בעומסי התנועה של תחילת עונת הקיץ. המחלף הגדול והמנהרות שמובילות אליו נפתחו לנועה לפני פחות מחודש, בשישי ביוני.

"כל העולם כבר מזמן הבין שכבישי ענק לא יפתרו את בעיית הפקקים. העולם מתקדם לכיוון תחבורה ציבורית, הפחתת שימוש ברכב פרטי וגישה נוחה להולכי רגל אבל אנחנו מתעקשים לעבור את הניסיון המר של אחרים", כתב הבלוגר מוחמד אחמד בעמוד הטוויטר שלו, לצד הסרטון של הכביש הפקוק.

"עוד נתיב לא פותר את בעיית הפקקים"

היו גם מי שהתגייסו להגן על המחלף החדש ופרויקט הרחבת הכבישים בעיר. העיתונאי המצרי לואי אל חטיב, כתב: "מחברים שמתגוררים באלכסנדריה הבנתי שהפקקים היו הרבה יותר חמורים שם לפני הפרויקט. בעיני הצפיפות דווקא מעידה על הנחיצות בפתיחת האזור לתנועה".

מעמותת "15 דקות", ארגון צרכני התחבורה הציבורית בישראל, נמסר: "זה מה שקורה שפותחים עוד ועוד נתיבים. זו רק דוגמה אחת מיני רבות בעולם שמראה כי עוד נתיב לא פותר את בעיית הפקקים - ההפך הוא הנכון. ומה שנכון למצרים, או לארצות הברית, נכון גם לישראל. רק תחבורה ציבורית איכותית ומתקדמת הכוללת פתרונות הסעת המונים יעילים תוכל לצמצם את הפקקים - ולאפשר לא.נשים לנוע ממקום למקום במהירות. ממשלת ישראל חייבת להתעורר עכשיו, ובייחוד שרת התחבורה מירי רגב, ובמקום לאשר תוכניות להרחבת כבישים לפעול לשיפור התחבורה הציבורית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...