חלש ושברירי, מנהיג העולם הנוצרי, האפיפיור פרנציסקוס עזב את בית החולים ושב לקריית הוותיקן לאחר חמישה שבועות של מאבק בדלקת ריאות קשה ומסכנת חיים.
איש הדת בן ה-88 הוצא, כשהוא בכיסא גלגלים, אל המרפסת בבית חולים גמלי ברומא, ונופף לקהל מעריציו שהתכנס בחניון המתחם. מאות התאספו במקום על מנת לחזות בשחרורו של מנהיג הכנסייה הקתולית מאשפוז, פחות משבוע לאחר שדיווחים קשים על מצבו טלטלו את העולם הנוצרי.
הרופא האישי של פרנציסקוס, ד"ר לואיג'י קרבון, אמר במסיבת עיתונאים שנקבעה בחיפזון במוצאי שבת כי האפיפיור צפוי להיות מסוגל לחדש את כל פעילותו הרגילה כל עוד ישמור על ההתקדמות האיטית והיציבה שרשם עד היום.
חזרתו הביתה, לאחר האשפוז הארוך ביותר של האפיפיור בן 12 השנים שלו והשני באורכו בתולדות האפיפיור, הביאה הקלה מוחשית למאמיני הוותיקן והקתולים שעקבים בדאגה אחרי 38 ימים של עליות ומורדות רפואיות ותוהים אם פרנציסקוס יצלח את המשבר הרפואי.
הרופאים אבחנו לראשונה זיהום מורכב בדרכי הנשימה חיידקי, ויראלי ופטרייתי וזמן קצר לאחר מכן, דלקת ריאות בשתי הריאות. בדיקות דם הראו סימנים של אנמיה, ירידה בטסיות דם והופעת אי ספיקת כליות, כל אלה חלפו מאוחר יותר לאחר שני עירויי דם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו