שגרירות ישראל בדה האג, הולנד, הותקפה היום (חמישי) על ידי אלמונים. לעבר השגרירות הושלך חפץ בוער. המשטרה ההולנדית חסמה את התנועה סביב אזור השגרירות ועצרה חשוד במעשה.
על פי דיווחים בתקשורת ההולנדית עובדי השגרירות פונו לחדר מאובטח בתוך השגרירות למען שמירה על ביטחונם. בחודשים האחרונים מאז שבעה באוקטובר נרשמות בהולנד הפגנות רבות נגד ישראל וארגונים המנטרים תקריות אנטישמיות מדווחים על עליה חדה בתקריות מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל.
יצויין כי שירותי הביטחון של הולנד מעניקים שמירה ושירותי ביטחון לשגרירות, הנחשבת ליעד מבוצר.
הרב שמואל כץ, רב בקהילה היהודית באמסטרדם וחבר ועידת רבני אירופה: ״זה לא אירוע יוצא דופן לצערי אלא קורה אחרי מספר תקריות אנטישמיות בהולנד מאז 7 באוקטובר. יהודי הולנד בהם ניצולי השואה מרגישים מאוד מאוימים ולא מסתובבים עם כיפות וסממנים יהודיים ברחובות. כשנפתח מוזיאון השואה באמסטרדם לפני כשבוע וחצי בנוכחות נשיא המדינה יצחק הרצוג היו הפגנות פרו-פלסטיניות אלימות שבהן הצדיעו במועל יד. סטודנטים יהודים פחדו להגיע לאוניברסיטאות. יש הרגשה שגורמים פוליטיים בהולנד חוששים לפעול כנגד זה מפחד שזה יסלים״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו