"זה יעלה להם במחיר כבד". הנשיא טראמפ // צילום: אי.פי.איי

טראמפ הודיע: "אוניברסיטאות שלא יאפשרו חופש ביטוי מלא - לא יקבלו תקציב"

הנשיא טראמפ הודיע כי יחתום על צו נשיאותי שיבטיח את חופש הדיבור בכל האוניברסיטאות בארצות הברית • "אם הם רוצים את הדולרים שלנו, הם צריכים לאפשר לאנשים לדבר"

הנשיא טראמפ הודיע בסוף השבוע האחרון כי בכוונתו לחתום על צו נשיאותי שיבטיח את חופש הביטוי בקמפוסים ברחבי ארה"ב. בהתאם לצו, אוניברסיטאות וקולג'ים שלא יינקטו צעדים כדי להבטיח את חופש הביטוי מכל קצוות הקשת הפוליטית, לא יהיו זכאים לתקציבי מחקר פדראליים. 

"אנחנו דוחים קודים שמדכאים את חופש הביטוי, צנזורה, תקינות פוליטית וכל ניסיון אחר של השמאל הקיצוני למנוע מאנשים לאתגר רעיונות מטופשים ומסוכנים", אמר הנשיא ביום שבת, עת נאם בפני ועידה שמרנית. "במקום זאת, אנחנו מאמינים בחופש הביטוי, בכלל זה ברשת ובקמפוסים". טראמפ הודיע כי יחתום על הצו "בקרוב" וייתכן שיעשה זאת כבר בימים הקרובים. 

בחודש שעבר באוניברסיטת ברקלי בקליפורניה, הנשיא איים מפורשות כי מוסדות אקדמאיים שלא יעמדו בתנאי הצו, יישאו בהשלכות קשות. "אם הם רוצים את הדולרים שלנו - ואנו מעניקים אותם במיליארדים - הם צריכים לאפשר לאנשים כמו היידן ורבים אחרים לדבר", הבהיר. "חופש הביטוי. אם הם לא יעשו זאת - זה יעלה להם במחיר כבד". 

כבר לפני שנתיים, בפברואר 2017, כחודש בלבד אחרי שנכנס לבית הלבן, טראמפ צייץ נגד אותה אוניברסיטת ברקלי, לאחר שזו ביטלה אירוע של פעיל הימין הקיצוני מיילו יאנפולוס. "אם ברקלי לא תאפשר חופש ביטוי ותנהג באלימות נגד חפים מפשע בעלי השקפה אחרת - לא יהיו כספים פדראליים?", רמז כבר אז הנשיא.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...