צילום: אי. פי. איי // הנחילים השתלטו על הודו ושכנותיה

הודו: מכת ארבה שלא נראתה מזה כ-30 שנה

נחילי ארבה עצומים פולשים לשדות היבול בהודו ושכנותיה, והורסים את כל הבא בדרכם • בצל הקורונה, הממשלה מתקשה להתמודד • החשש: הנחילים יגדלו פי 400

הגשמים החזקים שירדו השנה במזרח אפריקה וחצי האי ערב, גרמו להתפתחות ענקית של נחילי ארבה עצומים שתוקפים כעת את הודו, פקיסטן, איראן ואפגניסטן. הממשלה בהודו ובשאר המדינות, מתקשה לטפל במכת הארבה, נוכח ההתמודדות הלא פשוטה גם עם וירוס הקורונה. צרות לגמרי מגיעות בצרורות.

על פי מומחים הודיים מדובר בנחילי הארבה הגדולים ביותר מאז 1993. "אנחנו מתמודדים השנה עם פלישה של נחילי ענק שהגיעו מעבר לגבול. הנחילים מאד גדולים וזו הפלישה הכי גדולה זה שלושה עשורים. מעבר לכך, הנחילים הגיעו חודש לפני שהמועד שציפינו", אמר ד"ר קל גורג'ר, סגן מנהל הארגון הלאומי ההודי למלחמה בארבה.

הנחיל הקטלני משתרע לאורך של 10 קילומטרים ורוחב של שני קילומטרים, והוא נע במהירות של 40 קילומטרים ליום, תוך שהוא משמיד כל צמח שעומדים בדרכו. מדובר בפגיעה קשה לחקלאות ההודית, ובעיקר לגידולים כמו הדרים, הצפויים לספוג פגיעה של כ-25 אחוז, ומטעי פרי וירקות בהם גידולים כרוב, כרובית, שעועית וגפנים.

הנחילים הגדולים נמצאים כעת במדינות רג'סטאן, גוג'אראט, אוטר פרדש, מאדהיה פרדש, ומהרשארה. הממשלה המרכזית החלה לסייע לממשלים האזוריים ולהפעיל צוותי ריסוס כנגד המזיקים.

נחילי הארבה פוקדים את הודו ופקיסטן // צילום: אי. פי. איי
נחילי הארבה פוקדים את הודו ופקיסטן // צילום: אי. פי. איי

רבינדרה בהוסלה, מנהלת החקלאות המשותפת לחטיבה לטיפול בארבה באזור נגפור, אמרה כי "בשיתוף פעולה עם החקלאים, למדנו שהארבה ישנים על עצי הדר. הם סימנו לנו את אזורי הלינה שלהם וריססנו אותם היטב. אולם, יש ששרדו וממשיכים הלאה אל מחוזות אחרים במדינה".

הצרות של החקלאים

ממשלת הודו פועלת כרגע עם המדינות הפדרליות באזור הפלישה של הארבה ומסייעת להם תוך שכפרים רבים נמצאים תחת סגר בגלל וירוס הקורונה.

למרות המתח הביטחוני החריף עם פקיסטן, מנהלות שתי המדינות את הלחימה נגד הארבה יחדיו כשגם איראן ואפגניסטן לוקחות חלק בשיחות האלו. בכיר הודי מסר כי "מאז ה-9 באפריל ניהלו הצדדים 10 שיחות סקייפ. לפני כן, כשלא היה חשש ההדבקה של הקורונה, היו מפגשי תיאום בגבול המדינות, אליהם הגיעו גם נציגים איראניים ואפגניסטניים".

נחילי הרבה בקניה // צילום: Getty Images
נחילי הרבה בקניה // צילום: Getty Images

בינתיים מעריך סאבאש נגאדה, מנהל החקלאות בחטיבה הפדרלית למאבק בארבה כי "נחיל הארבה רק החמיר את צרות הכפריים שכבר שמתמודדים בימים אלו עם מקרי קורונה ומזג האוויר החם ביותר".

מדענים הודים מעריכים כי הגודל החריג של הנחילים השנה קשור להתחממות כדור הארץ שיצרה מים חמים מהרגיל באוקיינוס ההודי. חמימות המים גרמה לגשמים כבדים מהרגיל באפריקה ובחצי האי ערב והיוותה מצע משמעותי להתפתחות נחילי הענק.

עוד בנושא:

מכת ארבה חמורה באפריקה ואסיה

האם מכת ארבה תגיע לארץ?

מכת ארבה גורמת הרס במזרח אפריקה

נחילי הגל הבא יהיו גדולים פי 400

מכת הארבה הנוכחית היא רק פתיחת העונה באזור אפריקה, עם חשש גדול מפלישה לעבר אסיה. כעת תוקף גל שני את מזרח אפריקה ומכה באתיופיה, המדינה המאוכלסת ביבשת, בקניה ובסומליה. החשש באו"ם הוא כי הנחילים הבאים יהיו גדולים פי 20 מהנחילים הנוכחיים. על פי אותן הערכות, עד יוני נחילים יהיו ענקיים, גדולים עד פי 400 מהגודל העכשווי של הנחילים.

לאור זאת, אישר הבנק העולמי למדינות האזור מענק של 500 מיליון דולר לפיצוי החקלאים ולהתמודדות מקדימה עם האסון שעלול ליפול עליהן. בינתיים הרשויות באזור נערכות ומעצימות את תיאום הפעולה האזורי, נוכח העבודה שעל אף חילוקי הדעות המדיניים והמתח הביטחוני מכת הארבה מעמידה את כל האוכלוסייה בסכנת רעב ממשית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...