מקור עלום שם מסר לסוכנות הידיעות רויטרס כי הצבא הסיני מרחיב היום (רביעי) את התמרונים סביב מצר טייוואן. התרגילים מדמים תרחיש של השתלטות על האי, למרות שבאופן רשמי היו אמורים להסתיים ביום ראשון שעבר.
לאחר שבוע של מתיחות עם ארה"ב על רקע ביקורה בטאיפיי של יו"ר בית הנבחרים האמריקני, ננסי פלוסי, הצבא העממי של המשטר הקומוניסטי בבייג'ין ממשיך בשליחת מסרים למערב, לארה"ב ובעיקר לטייוואן השכנה.
בתיעוד שפרסמה סוכנות הידיעות הממלכתית של סין, נראים מסוקים ומטוסי קרב. עם זאת מקור אנונימי מסר הבוקר לרויטרס כי בנוסף נצפו כ-20 ספינות מלחמה סיניות וטייוואניות אלה מול אלה, סמוך לקו הימי הבלתי רשמי המפריד בין המדינות.
"לא נוותר על השימוש בכוח, ואנו שומרים לעצמנו את האפשרות לנקוט בכל האמצעים הנדרשים. זאת כדי להישמר מפני התערבות חיצונית וכל פעילות בדלנית", נכתב בהצהרה של ממשלת סין.
רבים מאמינים כי סין עלולה לשחזר את התרחיש שקרה באוקראינה, שם כוחות רוסיים התאספו במשך חודשים בגבול המשותף לטובת "תרגילים צבאיים", הטעייה שהמשיכה בפלישה יבשתית ב-24 בפברואר ולתמרון הרחב ביותר על אדמת אירופה מאז מלחמת העולם השנייה.
"חיילי הצבא עומדים 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע על המשמר, מוכנים להגן על הריבונות שלנו", פרסם משרד ההגנה של טייוואן בתיעוד מצולם ברשתות החברתיות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו