רה"מ נפתלי בנט בלשכתו | צילום: עמוס בן גרשום/ לע"מ

רק אל תגידו שאין לו לגיטימציה

בנט משמש כעת כרה"מ, והימין מתכוון להתנהג בהתאם • שלא כמו השמאל, לא נגיד שהוא לא לגיטימי או ניקרא לו "המן" או "צ'אוצ'סקו" • ואם נגיד את האמת, אנחנו לא צריכים את כל הרפש שהטיחו בנתניהו - כשהמלך הוא עירום, לא צריך הרבה מלל • דעה

אז נפתלי בנט הגשים חלום ילדות, ונבחר לשמש ראש הממשלה הבא של ישראל. טוב, נבחר זו לא ממש מילה מוצלחת, אחרי הכל כדי להיבחר צריך בוחרים. אז אולי נכון יותר: "מונה", "שובץ" או "מצא את עצמו"; אבל כך או כך הוא משמש כעת ראש הממשלה, לפחות עד שנתניהו יחזור. וגם זה משהו.

אנחנו בימין מתכוונים לנהוג בהתאם. אחרי הכל, מוסד ראש הממשלה הוא מוסד ממלכתי, לאומי וציוני, וככזה - הוא גדול מסך חלקיו, ובטח שהוא גדול יותר מזהות העומד בראשו. אפילו אם הוא לא ממש ממלא את הכורסה.

מכיוון שכך, עלינו לנהוג במשנה אחריות וזהירות. בעמודים הללו, למשל, לא תמצאו מי שמכנה את ראש הממשלה הנבחר של ישראל "ראש ממשלה לא לגיטימי", כפי שכינה יאיר לפיד את נתניהו בדיוק לפני שנה. גם לא נאמר ש"אין בישראל שמאל לגיטימי", או נקרא לקוראינו "לנקום במשטר בנט, זה מה שצריך עכשיו", תהיה זו הפרת זכויות יוצרים של גדעון לוי ושל רוגל אלפר.

והלו! גם לנו יש גבולות. בוודאי לא נכנה את בנט "המן", "מוסוליני" או "צ'אוצ'סקו". זה קלישאתי, שחוק וצפוי. גם כל הז'אנר הזה של ההפחדות והפאניקה האינפנטילית לא מתאים כל כך. כותרות כמו "כהונה נוספת של בנט? אסון לישראל", "בנט הוא המסוכן ביותר", "בנט מסוכן לתקשורת" או "הפעם זה אמיתי: הדמוקרטיה בסכנה", לא ימצאו את מקומן בעמודים אלו. זה סגנון מעודן, סובטילי ומרומז מדי, מהסוג שמתאים לאנשים חושבים, לא לקהל העממי שלנו.

ובכלל, לא תמצאו אצלנו ניתוחי עומק מקוריים כמו "כהונתו של בנט בראשות הממשלה היא מכת אגרוף בפרצופם של ישראלים רבים. הם יודעים כי המשך כהונתו עלול להביאנו אל עברי פי פחת, או לדרדר אותנו אליה" (ניבה לניר, "הארץ", מארס 2021); או: "בנט לא רק אימץ את מדיניות ההפרד ומשול, אלא גם שדרג אותה, בין היתר נגד בני עמו - הוא הצליח לסכסך ולפורר כמעט כל ממסד מפלגתי שעמד בדרכו" (עודה בשאראת, "הארץ", מארס 2021). גם משפטי מחץ כמו "המגלומניה של בנט מסוכנת. הוא משוכנע שהוא סופרמן" (רוגל אלפר, אוגוסט 2020) או "האיש מאבד את זה, דעתו משובשת. כל רגע שהוא בשלטון, זה סכנה" (יוסי ורטר, יוני 2021) - לא תמצאו אצלנו.

והכי חשוב. הסתה לאלימות היא לחלוטין מחוץ לתחום. משפטים כמו "אלימות בוא תבוא, היא בדרך, אני גם אשתדל לעזור לה לקרות. אני לא מאמין בשום דבר אחר״, או: ״לשנאה יש תפקיד. גם להרס. לפעמים רק אנרגיה של שנאה - יוקדת, אפלה, חסרת מעצורים - יכולה למוטט מבני כוח רקובים״, לא תוכלו למצוא פה. בשביל זה תצטרכו לשלם 4.9 שקלים בחודש. כי על איכות צריך לשלם.

ומילה אחת ברצינות. אנחנו באמת לא צריכים את כל הרפש הזה ש"הארץ" והשמאל מטיחים בנתניהו ובמצביעיו זה שלושה עשורים. אתם יודעים למה? כי כשראש ממשלה הוא באמת לא לגיטימי, כולם יודעים את זה. כשהמלך הוא עירום, לא צריך הרבה מלל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...