"רעשי הרקע המכוערים לא ישנו את מחויבותנו". נתניהו. צילום: חיים גולדברג/ פלאש90

האופוזיציה לממשלה: "הליך פיטורי ראש השב"כ - בלתי חוקי, ניגוד עניינים של רה״מ"

מפלגות יש עתיד, המחנה הממלכתי, ישראל ביתנו והדמוקרטים הגישו לנתניהו והיועמש"ית מכתב התראה לפני הגשת עתירה • ראשי המפלגות: "כל הנתונים מצביעים כי ההחלטה התקבלה על בסיס שיקולים זרים, הקשורים בין היתר בחקירות שב"כ בעניין עובדי לשכת ראש הממשלה"

האופוזיציה במכתב התראה לממשלה: מפלגות יש עתיד, המחנה הממלכתי, ישראל ביתנו והדמוקרטים הגישו היום (שני) לראש הממשלה והיועצת המשפטית לממשלה מכתב התראה לפני הגשת עתירה בעקבות פיטורי ראש השב"כ רונן בר. "ההחלטה ליזום את הליך הפיטורין היא החלטה בלתי חוקית, שהתקבלה שלא כדין, תוך ניגוד עניינים חריף של רה״מ".

רה"מ נתניהו%3A "בשל חוסר-אמון מתמשך%2C החלטתי להביא לממשלה הצעת החלטה לסיום תפקידו של ראש השב"כ"

במכתב המשותף נכתב: מדובר בהחלטה שהתקבלה בניגוד עניינים חריף של ראש הממשלה, כל הנתונים מצביעים כי ההחלטה התקבלה על בסיס שיקולים זרים, הקשורים בין היתר בחקירות שב"כ בעניין עובדי לשכת ראש הממשלה".

"החלטה ללא תשתית עובדתית מוצקה"

במכתב גם נכתב כי "מהודעת ראש הממשלה עולה כי ההחלטה התקבלה ללא תשתית עובדתית מוצקה וכבדת משקל, שיש בה להצדיק מהלך תקדימי ודרמטי מסוג זה. וכי ראש הממשלה יזם את פיטורי ראש השב"כ במהלך תקדימי, מבלי שהוא מתייעץ עם היועצת המשפטית לממשלה".

היועמש"ית, גלי ברהב מיארה. באופוזיציה העבירו ביקורת על רה"מ שלא התייעץ עימה, צילום: גדעון מרקוביץ

עוד הסבירו סיעות האופוזיציה כי: "מדובר בניצול מובהק לרעה של סמכות שלטונית, וכי השיקולים העומדים ביסוד ההחלטה הם שיקולים זרים ופסולים, העומדים בסתירה מובהקת לשיקולים המנחים את עבודת שירות הבטחון הכללי בהתאם לחוק"

לבסוף סיכמו: ככל שיתקדם הליך הפיטורין, ותקודם החלטת ממשלה שתממש ותוציא אל הפועל את החלטת ראש הממשלה - יפנו הסיעות בעתירה לבג"ץ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...