Loading...

מסיבת העיתונאים של סער // צילום: אלעד גוטמן

הסוף לשותפות: סער מפרק את המחנה הממלכתי ודורש להצטרף לקבינט המלחמה

השר ביקר את גנץ ואיזנקוט: "לא ביטאו את קולי" • המהלך מתבשל אצלו כבר חודשים • הערכה: יצורף לקבינט המלחמה • גנץ בתגובה: "תודה ובהצלחה"

דרמה פוליטית: השר גדעון סער הודיע הערב (שלישי) על פירוק השותפות עם המחנה הממלכתי ועל דרישתו להצטרף לקבינט המלחמה.

בליכוד טענו הערב גם כי ההצהרה לא תואמה עם נתניהו וכי סוגיית השותפות של סער בקבינט המלחמה טרם נבחנה. עם זאת, גורמים בליכוד מעריכים כי תשובתו של נתניהו תהיה חיובית, משום שסער מעניק כעת מעין תעודת ביטוח מימין לממשלה בזמן המלחמה.

סער מתכוון להקים מחדש את תקווה חדשה כסיעה עצמאית אשר תבטא, לדבריו, "את תפיסת העולם הלאומית-ממלכתית". גנץ הגיב במילים "תודה ובהצלחה".

"אני מכבד את ידידיי, נציגי המחנה הממלכתי בקבינט המלחמה", אמר סער בהתכוון לבני גנץ ולגדי איזנקוט, "אך לצערי הם אינם מבטאים בו את הקול, את העמדות ואת הדגשים שאני הייתי מביא לשם. לכן, בשמכם, אני מביע פה את דרישתנו להצטרף לקבינט המלחמה ולהיות חלק מההשפעה על המדיניות״, ציין. הדברים נאמרו במסגרת ערב פעילים של מפלגתו לסיכום מסע הבחירות לרשויות המקומיות.

סער. נפרד מגנץ ומאיזנקוט, צילום: אורן בן חקון

תעודת ביטוח ימנית לממשלה

ההודעה הנמרצת של סער מגיעה אחרי שהמהלך הזה מתבשל אצלו כבר חודשים ארוכים. המחלוקת, כך הבהיר לשותפיו רגע לפני ההצהרה הערב, היא על רקע אידיאולוגי.

השאלה העולה היא אם הוא מזהה בחירות באופק וזו הסיבה לעיתוי ההתנתקות ממפלגת האם. בתקווה חדשה אמרו הערב כי סער לא מתואם עם הליכוד וכי הוא אינו מתכוון לחבור למפלגה אותה עזב, אלא לבנות מפלגה חלופית שתוביל את הימין.

תגובת המחנה הממלכתי ועוצר הראיונות שם הערב מלמדים על גודל ההפתעה. סער לא נתן להם יותר מדי זמן ללמוד את ההחלטה החדשה, גם לא את קריאת התיגר על שותפותם בקבינט המלחמה. 

גורם בקבינט המלחמה אמר ל"ישראל היום", כי צירוף חבר נוסף לקבינט המלחמה לא יהיה פשוט מבחינה קואליציונית. כאשר בפתח ממתינות בקשות גם מצדן של עוצמה יהודית והציונות הדתית. "איך סער ייכנס בעוד סמוטריץ' נשאר בחוץ"?

סער ודאי מקווה שהניתוק החד שלו מזרועות גנץ ואיזנקוט יפעל לטובה בזיכרון מצביעי הימין לאחר שלאורך השנה האחרונה היה אורח כבוד בהפגנות נגד הממשלה והרפורמה המשפטית לצדם של שקמה ברסלר ויאיר לפיד. סער מנסה לעמעם את השותפות הזו לאורך חודשי המלחמה ומקפיד לבדל את עצמו מהמחנה הממלכתי, כולל בהתייצבותו לישיבות הממשלה באופן שבועי, זאת בניגוד לנציגי כחול לבן. המהלך הזה, שסופו חברות בקבינט כנציג ימין, אמור להשלים את הסיבוב של סער הרחק מתמונות ההפגנות בקפלן.

פיזר סימנים בסופ"ש

כזכור, ביום שישי האחרון התפרסם ראיון עם סער ב"ישראל היום", שבו מתח ביקורת על שותפיו למפלגה (ולממשלה) על אופן ניהול המערכה. "חייבים לחזור לשולחן השרטוטים ולעשות דברים באופן שונה", אמר השר.

בראיון נשאל סער אם אפשר להכריז על מותו של המחנה הממלכתי, והשיב: "אני לא אעשה את זה, כי לא תכננתי לעשות זאת. בעתיד, כל מפלגה תצטרך לקבל החלטות על המשך דרכה. איני יכול להכחיש שבמצב הקיים, שבו הנושא המרכזי הוא הסוגיות המדיניות והביטחוניות, יש בינינו פערים מעת לעת".

סער במסיבת העיתונאים, צילום: רענן כהן

לגבי חזרה אפשרית לליכוד אמר סער: "לא. עזבתי את הליכוד ב-8 בדצמבר 2020. כל מה שאמרתי אז נכון ביתר שאת גם היום. תקווה חדשה היא מפלגת ימין ממלכתי, שמבטאת את הערכים של הליכוד כפי שהיו בתקופה של יצחק שמיר ומנחם בגין, ואני אמשיך להוביל אותה בדרך הזו".

הפיצול יאושר כבר מחר

ועדת הכנסת תתכנס כבר מחר (רביעי) בערב, אחרי ההצבעה על התקציב, על מנת לאשר את הפיצול.

מפלגת המחנה הממלכתי, צילום: יוסי זליגר

עוד אמר סער: ״קולנו, קולו של הימין הממלכתי חיוני היום יותר מאי פעם. ישראל היום זקוקה לחלופה של ימין ממלכתי. אם אנחנו לא נוביל זאת - איני רואה מישהו אחר שיוכל לעשות זאת. לכן הגעתי להחלטה: לאחר התייעצות ועל דעת חברי לסיים את השותפות עם מפלגת כחול לבן ולהקים מחדש לאלתר את סיעת תקווה חדשה - הימין הממלכתי בכנסת כסיעה עצמאית שתבטא באופן צלול את תפיסת העולם הלאומית ממלכתית שלנו".

"אני מודה לבני ולגדי ולחברים האחרים על תקופת העבודה המשותפת ומאמין שעוד יבואו ימים בהם נשתף פעולה בעתיד כשתי מסגרות פוליטיות נפרדות. מרגע זה בכוונתי לפעול ולצרף אלינו כוחות פוליטיים נוספים שיובילו לגיבוש חלופה, ואני מדגיש חלופה של כוח פוליטי חזק של ימין ממלכתי, כפי שציבור רחב מייחל שיקרה", סיכם סער.

"אין לנו כוונה ללכת לליכוד"

גורמים בתקווה חדשה מסרו הערב (שלישי): "במחנה הממלכתי לא ספרו אותנו. ראינו את ההתנהלות של גנץ והקול שלנו כימין לא בא לידי ביטוי. אז אנחנו נהיה בקבינט המלחמה ונשפיע". עוד הבהירו: "אין לנו שום כוונה ללכת לליכוד או לחבור לנתניהו. לא רצינו שהוא יהיה רה"מ לפני המלחמה - ואנחנו בטח לא רוצים שהוא יהיה רה"מ אחרי המלחמה".

 יו"ר המחנה הממלכתי גנץ, ששמע על ההיפרדות הזו לראשונה מהתקשורת ולא מסער, הגיב להודעתו של סער בציוץ קצרצר: "תודה ובהצלחה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...