ראש מועצת אשכול, גדי ירקוני // צילום: יוסי זליגר

ביה"ס החדש באשכול יוסתר מחשש לירי

ראש המועצה, גדי ירקוני, כתב לתושבים: "קריית החינוך נבנתה על פי כללי המיגון המחמירים ביותר, התחלנו בתהליך של ייעור בטחוני והצבת מיגוניות

ראש המועצה האזורית אשכול שבעוטף עזה, גדי ירקוני, מסר באיגרת לתושבים כי החל מהיום בית הספר החדש באשכול יוסתר מחשש לירי נ"ט. בהודעה לתושבים כתב ירקוני: "בימים האחרונים קיבלנו פניות מהורים לגבי רמת הבטיחות בקריית החינוך. אנו קשובים מאוד לחשש, ולכן חשוב לי להדגיש מספר דברים: קריית החינוך נבנתה על פי כללי המיגון הגבוהים והמחמירים ביותר. אנשי הצבא סרקו מספר פעמים במרחב הקרייה ונתנו את כל האישורים מבחינת הגנה ביטחונית.

"יחד עם זאת, בשל החשש וכדי לחזק את תחושת המוגנות – התחלנו בתהליך של ייעור בטחוני לאורך קריית החינוך והצבה של מיגוניות נוספות. זכינו במועצה בשני אנשי בטחון מקצועיים ורציניים ביותר מתוך הקהילה שלנו - אילן אייזקסון, קב״ט המועצה, ואלדד גז, קב״ט מוסדות החינוך שלנו. שניהם נמצאים בקשר עם גורמי הביטחון, עם מנהלות בתי הספר והם גם משיבים לכל מי שפונה אליהם ישירות בעניין״.

בנוסף, מסר ירקוני כי בהתאם לבקשותיהם, צה״ל הציב בימים האחרונים 13 מיגוניות, חלקם ביישובים שמחוץ ל-7 ק״מ ובמוקדים נוספים במועצה. בימים הקרובים יוצבו מיגוניות נוספות. המיגוניות יתנו מענה בטחוני נוסף וחשוב ברחבי היישובים מחוץ לטווח 7 הק"מ, אך הם אינם תחליף לממ"דים הביתיים. אנו ממשיכים במאמצים מול הממשלה להכליל את כל יישובי אשכול שמחוץ ל-7 הק״מ בתוכנית מיגון הבתים.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...