צילום: גדעון מרקוביץ' // הצדעה משטרתית

המחווה המרגשת של השוטרים ללוחמת הפלמ"ח

שוטרי מרחב ירקון הגיעו לביתה של חברת הפלמ"ח חסידה פעיל, לרגל יום הולדתה ה-90, שחל ביום העצמאות והצדיעו ללוחמת המיתולוגית • צפו באירוע

חוגגת עם המדינה: שוטרי משטרת ישראל מתחנות מרחב ירקון הגיעו הבוקר (רביעי) סמוך לביתה של לוחמת הפלמ"ח המיתולוגית חסידה פעיל, שחוגגת השנה יום הולדת יחד עם המדינה שעל הקמתה נלחמה. השוטרים, הגיעו סמוך לביתה של פעיל בת ה-90 תוך הקפדה על כללי הריחוק החברתי, הצדיעו לה והקריאו לה ברכת יום הולדת.

השוטרים איחלו לה אריכות ימים בבריאות איתנה והודו לה על תרומתה ועל היותה "סמל לנחישות ואמונה בצדקת הדרך". פעיל, שמתגוררת כיום בתל אביב, התגייסה לפלמ"ח בשנת 1947, כשהיא בת 17. היא שירתה בחטיבת-הנגב, בגדוד השני, ובמטה החטיבה, בתפקיד אלחוטאית מורס ואף השתתפה ב"מבצע יואב", "מבצע לוט", "מבצע חורב" וב"מבצע עובדה" במלחמת העצמאות.

הצדעה משטרתית // צילום: גדעון מרקוביץ'
הצדעה משטרתית // צילום: גדעון מרקוביץ'

הלוחמת המיתולוגית ענתה בהצדעה. חסידה פעיל // צילום: גדעון מרקוביץ'
הלוחמת המיתולוגית ענתה בהצדעה. חסידה פעיל // צילום: גדעון מרקוביץ'

לאחר פירוק הפלמ"ח במהלך המלחמה, המשיכה פעיל בתפקידה במפקדת חזית דרום של צה"ל. לאחר המלחמה עסקה פעיל בתחומי חינוך הילדים, הפעילה תיאטרון בובות וכתבה ספרי ילדים. בעלה של חסידה, מאיר פעיל ז"ל, היה גם הוא מלוחמי הפלמ"ח והגיע עד דרגת אלוף משנה בצה"ל.

במבצע קדש היה מאיר מפקד גדוד 51 של חטיבת גולני ולחם בקרב רפיח, ובמהלך מלחמת ששת הימים היה עוזר מפקד אוגדת השריון של ישראל טל, שהובילה את הניצחון על הצבא המצרי וכיבוש רצועת עזה וסיני. לאחר שירותו הצבאי, המשיך פעיל בחיים הציבוריים, וייסד את תנועת "תכלת-אדום", שקידמה הקמת מדינה פלשתינית בשטחי יהודה ושומרון, והתנגד להקמת ההתנחלויות. פעיל נפטר בשנת 2015.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...