רכבו של ראש עיריית בית שמש לאחר התקיפה. צילום: ללא

גורמים בעיריית בית שמש על ניסיון התקיפה שעבר ראש העיר: "ניסיון רצח"

גורם אפשרי לתקיפה: כניסת מוסדות ממלכתיים חרדים לוועידת החינוך בעיר • הנשיא: "מתקפה איומה ונוראה על ידי בריונים בעת מילוי חובתך" • שר הפנים: "חציית קו אדום מסוכנת, שלא ניתן להשלים עמה בשום פנים ואופן" • המשנה לראש העיר: "כבר יותר מ-20 שנה שאנחנו עדים למעשי אלימות קשים מצד חבורת קיצונים המטילה אימה על תושבי העיר"

בבית שמש מגיבים הבוקר (חמישי) לתקיפתו של ראש העיר שמואל גרינברג הלילה על ידי קיצונים, שהפכו את רכבו והסבו לו נזק. התוקפים יידו חפצים ופגעו בבנו של ראש העיר שנכח במקום, גרינברג עצמו חולץ מהמקום תחת אבטחה.

עם קסדת יס״מ%3A ראש העיר חולץ מתקיפה של קיצונים

שר הפנים, משה ארבל, אמר: "אני מגנה בכל תוקף את המתקפה האלימה על ראש עיריית בית שמש ומשפחתו. זו חציית קו אדום מסוכנת, שלא ניתן להשלים עמה בשום פנים ואופן. תקיפת נבחר ציבור היא תקיפה של שלטון החוק ושל הדמוקרטיה עצמה, ואין לה מקום בחברה הישראלית.

"שוחחתי אמש עם ראש העיר, שעושה לילות כימים למען תושבי בית שמש, וקורא לרשויות האכיפה למצות את הדין עם הפורעים במלוא החומרה. זוהי שעת מבחן לכולנו, עלינו לעמוד יחד, ללא הבדל מגזרי או פוליטי, ולומר בקול ברור: לאלימות אין מקום, לא נגד נבחרי ציבור ולא נגד אף אדם".

נשיא המדינה יצחק הרצוג שוחח גם הוא הבוקר עם ראש העיר גרינברג ואמר לו: "עברת מתקפה איומה ונוראה על ידי בריונים כאשר אתה ממלא את חובתך, זוהי אלימות שאסור שתקרה בשום פנים ואופן".

המשנה לראש העיר, רינה הולנדר, גינתה גם היא: "האירוע הנפשע בו ראש העיר הותקף בידי פורעים נראה כלקוח משדה קרב או מהמערב הפרוע. כבר יותר מ-20 שנה שאנחנו עדים למעשי אלימות קשים מצד חבורת קיצונים המטילה אימה על תושבי העיר- נשים, גברים, חיילים, נערות ונציגי ציבור. כמו ריטואל קבוע, נציגי הציבור מגנים את האירוע - ועולם כמנהגו נוהג. משטרת ישראל חייבת לשנות אסטרטגיה ולפעול למיגור התופעה. ככל שישנן דרכי פעולה חוקיות הנתונות בידי העיריה, יש להשתמש גם בהן. הקווים האדומים נחצו מזמן".

מוטי לייטנר, ממונה הביטחון בעיריית בית שמש ומשנה לראש העיר, כינה את האירוע "חציית קו אדום" ו"ניסיון רצח", וקרא למשטרה לפעול בנחישות נגד הפורעים. לייטנר הדגיש כי יש לבלום את ההידרדרות המסוכנת הזו, וכי אסור להשלים עם אלימות כלפי נבחרי ציבור ותושבים. הוא קרא לאחדות נגד האלימות והבריונות.

תיעוד%3A קיצוניים הפכו את רכבו של ראש עיריית בית שמש שמואל גרינברג

יו"ר האופוזיציה בעיריית בית שמש, דודי גוזלן, הגיב גם הוא: "הגורמים הקיצוניים שתקפו באלימות קשה את ראש העיר ובני משפחתו ראויים לא רק לטיפול ומיצוי הדין, אלא חייב לבוא שינוי תפיסתי רחב בחשיבה העירונית כלפי ציבור אלים זה. מי שמתנהג בצורה כזו לא ראוי שיזכה למשאבים עירוניים שבהם יחזור וישתמש נגד העיר ותושביה".

במפלגת "דגל התורה" הביעו תמיכה בראש העיר: "מגנים בחריפות את התקיפה הברוטלית של חבורת פרחחים אלימים, כנגד נציגנו שלוחא דרבנן, ראש עיריית בית שמש הרב שמואל גרינברג, בו ובבני משפחתו, בפגיעה פיזית חסרת תקדים וחילול השם נורא".

ראש עיריית בני ברק, הרב חנוך זייברט, שוחח הבוקר טלפונית עם גרינברג וחיזק את ידיו בהמשך עשייתו הציבורית: ''אין מקום לאלימות במחננו''.

יו"ר ועדת הפנים, ח"כ יעקב אשר, קרא: "האלימות המסוכנת שהתרחשה אמש ע"י אינשי דלא מעליא כלפי ראש עיריית בית שמש הרב שמואל גרינברג ומשפחתו, חמורה וראוייה לכל גינוי, אני מחזק את הרב גרינברג שפועל במסירות וללא ליאות למען כלל תושבי העיר. ויכוחים אם קיימים יש לנהל בדרכי שלום ובהידברות, ולא באמצעות אלימות ובריונות שאין לה מקום במחננו, זו לא דרכה של תורה!"

בנוסף, רשויות העיר ממשיכות לבדוק את נסיבות התקיפה. אחת ההשערות בעיר היא שהמניע הוא ועידת חינוך שהתקיימה בעיר ביום שלישי, שם ניתנה כניסה רשמית לראשונה גם למוסדות ממלכתיים-חרדיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...