הבוקר זה קורה: החטיבה החרדית החדשה מתחילה היום (ראשון) את פעילותה עם גיוס המחזור הראשון. קרוב ל-200 חיילים ומפקדים מתייצבים בבסיס מיון וקליטה לקראת שירותם בצה"ל. לאחר בדיקות רפואיות, חלוקת מדים ותהליך חיול יגיעו המתגייסים החרדים לבסיס תבץ, שם ישרתו בשתי פלוגות נפרדות.
הבסיס שנמצא בבקעת הירדן, עבר שדרוג משמעותי, בעלות של 170 מיליון שקלים, שכלל הקמת ארבעה בתי כנסת ותשתיות מותאמות לעולם החרדי, במטרה לקבל את ראשוני הלוחמים החרדים שיהוו חלק מחטיבת חי"ר מן המניין.
הפלוגה הראשונה מורכבת מחיילי סדיר בני 18, והשנייה תכלול חרדים בוגרי שירות צבאי המעוניינים לעבור הכשרה קרבית מתקדמת (רובאי 07). פלוגה זו תהווה את הבסיס לגדוד המילואים העתידי של החטיבה. כל אחת מהפלוגות צפויה למנות בין 80 ל-100 חיילים ומפקדים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו