סוכר שעשוי מעולש, בירה בטעם גלידה, בוטן בטעם סניקרס וקמבוצ'ה חיה: רגע לפני תערוכת ישראפוד ה-39, ניסינו ראשונים את החידושים הישראליים הבולטים שעומדים להיחשף – ויצאנו עם מסקנות מעניינות.
לא כל המתוק סוכר
ZUSTO מבית ROCHY FOOD הוא תחליף סוכר חדש שהגיע לארץ מבלגיה ונמצא בבעלות יהודית. כיום הוא מנוהל בישראל בידי חברה משפחתית קטנה, אך המוצר המקורי פותח באוניברסיטת גנט הבלגית ונשמר כפטנט רשום.
זוסטו הינו תחליף סוכר המורכב מסיבים תזונתיים, מעולש ומתירס. על פי המשווקים בישראל הוא אמור להיות ללא טעם לוואי, והשימוש בו הוא ביחס של 1:1 לסוכר. בישראל, המוצר נחשב בעל ערך של אפס קלוריות, אך באירופה הוא נחשב לבעל 100 קלוריות ל-100 גרם מוצר.
תחליף הסוכר מתאים לשימוש באפייה וכפורמולה מיוחדת לייצור משקאות קלים. השימוש בו במקום סוכר במזון, בשתייה קלה ואו באלכוהול, אמור לבטל את התיוג של מדבקת סימון אדומה. בנוסף, על פי המשווקים בארץ, המוצר אמור להתאים לאורח חיים בריא ולחולי סכרת.
מה חשבנו?
במסגרת ההתנסות במוצר, קיבלנו חלה ללא סוכר המכילה זוסטו במקום סוכר, עוגת שוקולד גנאש עם תחליף סוכר וגם עוגת תפוזים. החלה עצמה הגיעה טרייה, רכה וריחנית, ואף אחד מהטועמים לא הצליח לנחש כי מדובר בתחליף של סוכר. חוות הדעת הייתה מאוד חיובית, והטועמים הצהירו פה אחד כי המוצר מרגיש מוצלח ואיכותי. בנוגע לשתי העוגות הבחושות, הדעות היו מעט חלוקות – חלק מן הטועמים הבחינו בטעם שונה במעט בעוגת השוקולד, אחד מהם אף סבר כי לא מדובר בעוגת שוקולד. לעומת זאת, מרבית הטועמים הביעו שביעות רצון מטעמי העוגות, כאשר עוגת התפוזים גרפה מחמאות באופן מיוחד. חלק מהטועמים הבחינו במעט טעם לוואי לאחר האכילה, אך בכל זאת דיווחו כי נהנו מהטעמים.
בירה עם סיפור
מבשלת האטצ' היא מבשלת בירה ירושלמית המייצרת בירות קלאסיות לצד בירות בטעמים מיוחדים, בכשרות בד"ץ. בין היתר, בימים אלה היא משיקה את "גלידה בירשבע" (בירה בטעמי מנגו, תות, קוקוס ווניל עוגיות), בירת סאוור פירותית וקרמית (בגוון טרופי – עם קוקוס מקדימה וסיומת ונילית), בירה "שמשון העתיק" (בפיתוח משותף עם רשות העתיקות והאוניברסיטה העברית, תוך שימוש בשמרים בני אלפי שנים אשר בודדו מכדי חרס עתיקים על ידי פרופסור רונן חזן מיכאל קלוטשטיין, לצד צוותיהם מהאוניברסיטה העברית ושותפים ארכיאולוגים). בירה CRUST בטעם פיצה (מכילה עגבנייה ואורגנו, בעלת גוף קליל וחמיצות מתונה, צבע אדמוני נחושתי). בירה נוספת היא "הגינה של רוחל'ה" – בירה סמודי חמוצה מתוקה בשילוב מנגו, תפוז ובזיליקום. ולבסוף, בירה בטעם גלידת פאדג' שוקלד, לצד טעמי בירות רבים אחרים.
מה חשבנו?
במקרה של מבשלת האטצ', ללא ספק הדעות לגבי הטעמים היו חלוקות. באשר לפן העיצובי – כלל הנסיינים הסכימו פה אחד כי מדובר במוצר אסתטי, ייחודי ובעל עיצוב מסקרן. כל בקבוק הגיע עם איורים אחרים על התווית, בהתאמה למגוון הטעמים ולסיפורים שכל בירה הכילה. יחד עם זאת, הטעמים לא "עברו חלק בגרון" לכולם – חלק מקהל חובבי הבירות טען כי הטעמים ה"מיוחדים" היו להם קצת משונים, אך הם הגדירו את טעימתם כחוויה מעניינת. היו כמה שהעדיפו להתנסות בחוויה המסקרנת יותר מאשר אהבו את הטעם עצמו, ואלו ציינו לשבח את המוצר בשל היצירתיות שבו. יחד עם זאת, היו מספר נסיינים שוויתרו על התענוג מראש (ברגע שקראו את התווית), מאחר שהעדיפו לא לצאת מאזור הנוחות. כמה אחרים דווקא העידו שנהנו מאיכות המוצר, מהאסתטיקה ואף מן הטעם המיוחד.
פיצוחים בטעמים
חברת מנצ'יס, המתמחה בחטיפים ובפיצוחים ומפתחת את מוצריה במדינות כמו תאילנד, אוסטרליה, יוון ומלזיה – צפויה להשיק במסגרת התערוכה החגיגית פיתוחים חדשים שמותאמים לחיך הישראלי. השימוש של מנצ'יס הוא בתיבול כשר בלבד, כל המוצרים בעלי תעודת מהדרין והמוצרים נמכרים בתפזורת ברשתות השיווק הגדולות לצד חנויות פיצוחים ופיצוציות. בין הטעמים החדשים: בוטן בטעם סניקרס, שקד בטעם אוכמניות, קשיו בטעם שוקו-בננה ופול ירוק – מוכן לאכילה וללא צבעי מאכל.
מה חשבנו?
הפיצוחים הסטנדרטיים היו טריים, קראנצ'יים ומתובלים בדיוק במידה הנכונה. השקדים בציפוי אוכמניות קטפו הכי הרבה מחמאות בקרב החידושים המעניינים, והתאימו לכמות הגדולה ביותר של נסיינים מבחינת התאמה לחיך. יחד עם זאת, רבים לא הצליחו לזהות שמדובר בציפוי אוכמניות – וסברו שהמוצר מצופה בסוכר או בפטל.
הבוטן בטעם סניקרס אומנם הכיל טעמים שאנחנו אמורים להכיר (ישראלים הם לגמרי צרכנים של סניקרס ובוטנים), אלא שבזמן אמת לא הצלחנו לזהות את הטעם המבוקש – ורבים מהטועמים אף דיווחו שלא התחברו אל שילוב הטעמים. את הפול הירוק דווקא אימצנו בקלות, אף שלא הצלחנו לזהות גם אותו לפני הטעימה – ובסופו של דבר נהנינו מאכילה קלילה ונטולת צבעי מאכל.
קמבוצ'ה חיה
משקאות חיים – חברה ישראלית שמייצרת קמבוצ'ות – מתיימרת לשמש כיום כיחידה בארץ (חוץ מייצור ביתי) שמשווקת קמבוצ'ה חיה ולא מפוסטרת, המכילה חיידקים טובים לעיכול ולמעיים.
על פי מנכ"ל החברה, היתרונות והייחודיות של הקמבוצ'ה שברשותה, עומדת על כך שזו מיוצרת בהתססה טבעית ובמיכלים קטנים. בתערוכת "ישראפוד" תושק קמבוצ'ת ברי, ואנחנו קיבלנו טעימה לפני כולם.
מה חשבנו?
לכל מי שהקמבוצ'ה אינה זרה לו, הטעם של הקמבוצ'ה החיה היה בסדר גמור – אפילו נחמד. הטועמים הללו דיווחו על משקה תוסס וקליל, ייחודי בטעמו, שהיו שותים מתוך ידיעה שזה יסייע להם לפעילות המעיים. אלא שבקרב אלו שלא הכירו את המשקה התוסס, נרשמה (באופן לא מפתיע) חוויה משונה למדי. הקמבוצ'ה, אשר מוכרת ככזו שאינה מתאימה לכל אדם בשל טעמה המאתגר, הוגשה הפעם בגרסה מוגזת ויותר קלילה, המזכירה במעט את טעמו של תה קר. יחד עם זאת, לא כולם התחברו אל הטעם – והיינו רוצים להגיד שמדובר בטעם נרכש, שאולי שווה לנסות כמה פעמים לפני שמתרגלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו