זירת הפיגוע בחולון. צילום: .TPS

רב בכיר: הפיגוע בחולון התרחש בגלל חילול שבת

הרב יצחק זילברשטיין, המשמש ראש כולל "בית דוד" בחולון וחבר במועצת גדולי התורה: "הפיגוע - בסמוך למקום שבו מחללים שבת בפרהסיה"

אמירה שנויה במחלוקת של רב בכיר המזוהה עם יהדות התורה: חבר מועצת גדולי התורה, הרב יצחק זילברשטיין, המשמש ראש כולל "בית דוד" בחולון, טוען כי הפיגוע שהתרחש הבוקר (ראשון) בעיר נגרם בגלל חילול שבת. 

שמואל בוכריס

"מזועזעים, המומים וכואבים על האסון שפקד את עירנו חולון, בפיגוע הרצחני על ידי מחבל בן עוולה", כתב הרב. "על כל אחד ואחד מאיתנו לפשפש במעשיו, ולחשוב, על מה עשה ה' ככה לעיר הזאת, ומה חרי האף הגדול הזה?!.

"ונראה, כיוון שהיה זה סמוך למוצאי שבת קודש, ועוד בסמוך למקום שמחללים שבת בפרהסיה, בעוונותינו הרבים, אם כן השבת הקדושה פגועה מחמת חילולי השבת, ועלינו לפייסה, ולהתחזק בשמירתה. ולכן כל אחד עליו להתחזק בשמירת השבת, בביתו וברחובה של עיר,  ולהשפיע ככל יכולתו בכל סביבתו על שמירת השבת. וללמוד בכל יום, לכל הפחות שתי הלכות מהלכות שבת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...