בסקר שנעשה על ידי תנועת "התאוררות" עולה תמונה מדאיגה המלמדת על חוסר אמון קיצוני של אזרחי ישראל במשטרה. על פי נתוני הסקר כמעט מחצית ( 47%) מאזרחי ישראל אינם מאמינים למשטרה. בקרב החרדים - 52% לא מאמינים למשטרה. התנועה נוסדה על ידי ח"כ לשעבר יאיר גולן.
עוד עולה כי 48% מהישראלים מעידים שתחת בן גביר מידת האמון שלהם במשטרה ירדה. בקרב אלו שדעתם השתנתה 62% מעידים שהאמון שלהם ירד. בקרב כלל המדגם עולה כי 38.6% לא כלכך מאמיני למשטרה, 8.5% בכלל לא מאמינים למשטרה. 45.6% די מאמינים למשטרה ורק 7.3% מאוד מאמינים למשטרה.
שאנה אורליק, מנכ״לית תנועת התאוררות מסרה בתגובה לנתוני הסקר: ״ההתנהלות הפוליטית של משטרת ישראל מערערת את יסודות הדמוקרטיה הישראלית ופוגעת באמון של האזרחים במערכת אכיפת החוק. ההחלטה להפוך את המשטרה ליד ביצועית של שר קיצוני מושחת וגזען - מפרקת את האמון בכוחות הבטחון".
המדגם כלל 647 אנשים המהווים מדגם מייצג של כלל הציבור היהודי בישראל הנתונים נאספו באמצעות ipanel טעות הדגימה היא 3.85%
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו