Loading...

"נתניהו הפקיר, נתניהו לא מחזיר": משפחות החטופים חוסמות את מרכז ת"א

200 ימים בלעדיהם: משפחות החטופים הפגינו בת"א, אבוקות הודלקו בדיזנגוף

נפגעי 7 באוקטובר ערכו שיח פתוח בבימת כיכר החטופים • המשפחות מחו מול שערי הקריה והעלו מיצג שבו הן ישבו על הרצפה בידיים כפותות ובפה סגור, במסר אחד: גם כשנגמרות הצעקות, החטופות והחטופים לא חוזרים • 120 רבעי פיתות הושלכו מעל לגדר הקריה בסימן 120 חברי הכנסת תוך זעקו כי "לחטופים אין פסח - וגם לנו אין"

"סליחה על התשובה": בכיכר החטופים בת"א נערך הערב (שלישי) בשעה זו שיח פתוח וכנה של נפגעי אירועי השבת השחורה ו-200 ימי המלחמה שמתמשכת מאז. הציבור שאל - הם ענו על הבמה. משפחות החטופים הפגינו מול שער בגין והעלו מיצג בסימן "200 יום". המשפחות חסמו את מרכז ת"א. אבוקות הודלקו.

בתוך המיצג שעלה בקריה, צילום: ללא קרדיט

מפגינים מול שער בגין בקריה

ימית אשכנזי, אחותה של החטופה דורון שטיינבכר, אמרה: "לא חשבתי שנהיה 21 שעות בממ"ד עם ילדים קטנים. אתם שואלים 'איפה הייתם ב-7 באוקטובר?', אבל אני עדיין ב-7 באוקטובר. אהיה שם כל עוד אחותי והחטופים האחרים בעזה".

שיח נפגעי 7 באוקטובר בת"א, צילום: ללא קרדיט
קהל רב הגיע לשיח, צילום: ללא קרדיט

מאות מפגינים למען השבת החטופים יצאו בצעדה לכיוון מרכז תל אביב, לאחר שהפגינו מחוץ לקריה. במקביל, עשרות מפגינים נשארו מחוץ לקריה והתיישבו על הכביש עם ידיים כפותות. המשפחות צעדו מדרך בגין לרחוב שאול המלך, שם הן השליכו 120 רבעי פיתות לעבר הקריה - אחד לכל חבר כנסת. "אין להם פסח - וגם לנו אין", זעקו בני המשפחות.

"פסח אין להם - ואין לנו"%3A משפחות החטופים מתכננים לזרוק פיתות לעבר הקריה

משפחות החטופים מפגינות מול שערי הקריה בת"א, צילום: אי.אף.פי

כמו כן, במהלך הערב עלה מיצג  בסימן "200 יום" - 133 בני משפחות חטופים וחברים קרובים, ישבו על הרצפה בידיים כפותות ובפה סגור, במסר אחד: גם כשנגמרות הצעקות, החטופות והחטופים לא חוזרים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...