לאה הקשישה בתום הניתוח יחד עם ד"ר שטיינר // צילום: מיה צבן, דוברות ביה"ח פוריה // לאה הקשישה בתום הניתוח יחד עם ד"ר שטיינר

קוצב לב הושתל בבת 104

מדהים: הקיבוצניקית מעמק הירדן שעובדת במתפרה - עברה את ההליך בהצלחה • בתום הניתוח, בתה בת ה-80 הסיעה אותה לביתה

לאה, קשישה בת 104 מקיבוץ בעמק הירדן, הגיעה לבית החולים פוריה בטבריה כשהיא סובלת מקוצר נשימה ודופק נמוך מאוד. ד"ר הלל שטיינר, מנהל היחידה להפרעות קצב, סיפר כי "לאה הייתה מתעלפת מפעם לפעם, וכשביצענו בבדיקת א.ק.ג גילינו הפרעות בזרימת החשמל בלב. לאחר דיון צוות ושיחה איתה החלטנו להשתיל לה קוצב לב קבוע".

ההשתלה בוצעה בהרדמה מקומית ביום רביעי שעבר, וד"ר שטיינר ציין שלאה שיתפה פעולה בצורה סבלנית וטובה, "בסוף ההליך היא שאלה כמה זמן תחזיק הסוללה. עניתי 10 שנים, ואז היא ענתה בחיוך, אז ניפגש למעלה. הפעולה בוצעה בהצלחה רבה וכעת כל פעימות הלב של לאה מופעלות על ידי הקוצב", אמר ד"ר שטיינר והוסיף, "זו פעם ראשונה שאני משתיל קוצב לב לאשה כל כך מבוגרת. הרזרבות שיש לאנשים בגיל כזה מוגבלות ולכן צריך לפעול בצורה מאד מאד זהירה. הכנסנו קוצב שמתאים לצרכים שלה וישמור על תזמון הלב. לאה צלולה וערנית ועדיין עובדת במתפרה בקיבוץ, לכן היה לנו חשוב למנוע אירועים נוספים של נפילות ואובדן הכרה ולשפר את איכות חייה".

אתמול, אחרי שהתאוששה מההשתלה והקוצב עבד באופן תקין לחלוטין, אמרה לאה כי היא מרגישה טוב וממתינה שבתה בת ה - 80 תגיע כדי לקחת אותה הביתה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...