המסעדנים יצאו למחאה

המסעדות בחוף ראשל"צ יפונו עד סוף אוקטובר, המסעדנים יצאו למחאה

בית המשפט העליון דחה את הערעור שהגישו בעלי המסעדות ב'חוף הנכים' בראשל"צ • בשבועות האחרונים פתחו בעלי המסעדות במחאה, במטרה לרתום את הציבור לעזרתם • בעלים של מסעדת 4X4: "סגירת המסעדות משמעותה אובדן פרנסה למאות משפחות"

מאבק על החוף: לאחר שהסתיימה תקופת החכירה בת 25 השנה בין בעלי המסעדות לעיריית ראשון לציון, בית המשפט העליון דחה היום (ראשון) את הערעור שהגישו בעלי המסעדות ב'חוף הנכים' בראשל"צ. בית המשפט המחוזי מרכז אישר את כוונת רשות מקרקעי ישראל לפנות את המסעדות מהחוף עד ה-31 לאוקטובר.

בשבועות האחרונים פתחו בעלי המסעדות במחאה, במטרה לרתום את הציבור לעזרתם. בין היתר, מידי ערב בשעה 21:00, מוחשך החוף למשך כמה דקות על ידי כל בעלי המסעדות, ולנוכחים מושמעת הקלטה שבה קוראים להם להתגייס למחאה ולמנוע את הפינוי.

"ב-31 לאוקטובר לא יהיה לאף אחד לאן לבוא", צילום: ליטל אלמוג
המסעדנים אובדי עצות, צילום: ליטל אלמוג

"זו איננה תקלה טכנית והאורות ידלקו בעוד דקה, אבל בסוף החופש הגדול המסעדות בחוף יסגרו באמת וציבור הנכים והגמלאים בראשון יכנס לחושך גדול. הם ישארו ללא גישה לחוף, ללא מסעדות, ללא נגישות. אל תתנו לחוף ראשון למות", נאמר בהקלטה.

במודעת אבל שהופצה בשבועיים האחרונים באזור החוף, אשר משמש כבר שנים נכים, קשישים ומשפחות, נכתב: "בצער רב וביגון קודר אנו מודיעים על פטירתו של מקום בילוי / מקום נגיש לכולם / אווירה טובה של ים". על עצומה שמקדמים פעילי המחאה חתמו כבר יותר מ-2,000 איש.

רויטל נגה, בעליה של מסעדת 4X4 בחוף הנכים, סיפרה: "ב-31 לאוקטובר לא יהיה לאף אחד לאן לבוא. לא לקשישים, לא לנכים ולא למשפחות. אנחנו נותנים שירות לכלל הציבור. לא רק לתושבי ראשון לציון. זה חוף נגיש ומסודר, יש פה חניה לנכים שיכולים לבוא לחוף ולשבת בקו ראשון על המים. מגיעים לפה קשישים מכל הארץ. כל זה לא יהיה בעוד שלושה חודשים. אנחנו מקווים שמישהו ירים את הכפפה ויעזור לנו לדחות את רוע הגזרה".

הביקורת של המסעדנים בחוף מופנית גם את עיריית ראשון לציון, בשל כך שלא הסדירה את סוגיית החכירה מול רשות מקרקעי ישראל. "המבנים בחוף הוקמו כחוק, אנחנו משלמים מסיסים וארנונה. סגירת המסעדות משמעותה אובדן פרנסה למאות משפחות", הוסיפה רויטל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...