רוצחה של חנית קיקוס סולימאן אל עביד. מבקש קיצור עונש // צילום: דודו גרינשפן

רוצח חנית קיקוס יישאר בכלא

ועדת השחרורים החליטה כי סלימאן אל עביד, שהורשע ברצח ובאונס של הנערה מאופקים לפני 26 שנים יישאר בכלא • העליון קצב בעבר את עונשו בשל פיגור שכלי

היום (רביעי) התקיים דיון בדלתיים סגורות בבקשה של רוצחה של חנית קיקוס ז"ל לשחרור מוקדם לאחר 26 שנים בכלא, בסיומו קבעה ועדת השחרורים כי סלימאן אל עביד ימשיך לרצות את עונשו בכלא.

רצח חנית קיקוס בת ה-17 מאופקים, שאירע ב-1993, טלטל את המדינה בין היתר בעקבות המחלוקת סביב זהות הרוצח. 

קיקוס הייתה בדרכה למסיבת יום הולדת של חברה בבאר שבע כשנעלמו עקבותיה. הרוצח, סלימאן אל עביד, הורשע באונס וברצח של חנית ז"ל. אל עביד, תושב רהט בן 40, עבד כמפעיל דחפור במטמנת זבל סמוכה.

אל עביד הכחיש בחקירתו כל קשר לאירוע אך הודה בפני מדובב באונס הנערה, רציחתה והשלכתה לבור במזבלה. מאוחר יותר הודה גם בפני החוקרים ואף שחזר את המעשה. 

עוד בנושא:

האם בכלא יושבים אנשים חפים מפשע? 

זיכוי חן אילתי - בור ספקות ללא תחתית 

לאחר הרשעתו בבית המשפט המחוזי שבבאר שבע ערער אל עביד על ההרשעה וטען כי הודה בדברים שלא קרו. בזמן הערעור התגלתה גופתה של קיקוס בתוך בור ניקוז סמוך לבאר שבע, הרחק מהמקום בו הודה אל עביד שהשליך אותה. 

הדיון בעניינו הוחזר למחוזי בבאר שבע, אולם למרות הממצאים שב ביהמ"ש והרשיע אותו בשנית. 

חנית קיקוס ז"ל // הצילום באדיבות המשפחה 

אל עביד ערער לעליון, אשר זיכה אותו מעבירת הרצח אך הותיר את עבירת האונס על כנה. עם זאת בדיון נוסף בעליון, בהרכב של 9 שופטים, הורשע אל עביד גם ברציחתה ונגזר עליו מאסר עולם. עם זאת בני משפחתה של קיקוס פקפקו בכך שאל עביד הוא הרוצח. 

באפריל 2006 הגיש אל עביד בקשה למשפט חוזר. שר המשפטים דאז, דניאל פרידמן, ביקש חוות דעת על הפרשה אותה כתבה שופטת בית משפט העליון לשעבר מרים בן פורת, שהגיעה למסקנה כי אשמתו של אל עביד הוכחה והרשעתו מוצדקת. עם זאת המליצה לקצוב את עונשו משום שהעובדה שהוא על גבול הפיגור השכלי ומשום שהרשעתו בעליון לא הייתה פה אחד. בן פורת קיבל את ההמלצה ומשום כך נשיא המדינה דאז שמעון פרס קיצר את עונשו ל-27 שנות מעצר. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...