גיהנום של אש פרץ באולם חתונות מפואר בראשון לציון, כאשר פעלול קולינרי שנועד להרשים את האורחים הפך בשניות לאסון מחריד. אישה באה לחגוג בחתונת חבריה, אך בתוך רגעים מצאה את עצמה אפופת להבות, נלחמת על חייה. כעת, כשהיא עדיין מתמודדת עם צלקות גופניות ונפשיות, הוגש כתב אישום חמור נגד השף ועוזרו שהפכו את ליל השמחה לסיוט.
על פי כתב האישום, לפני כשלוש שנים, נערכה החתונה במתחם מפואר בראשון לציון. השף הקולינרי של המתחם, החליט לבצע במהלך אירוע החתונה, לראשונה במתחם, "אקט של הבערת נתח בשר באמצעות שפיכת אלכוהול והצתתו, לצורכי ראווה". זאת עשה מבלי לוודא קיומם של אמצעי זהירות נאותים בשימוש באש גלויה בסמוך לאורחי האירוע, לרבות אמצעי כיבוי סמוכים.
השף הדגים את פעלול האש ועזב את המקום
בשעות אחר הצהריים, כחלק מההכנות לאירוע, הדריך השף את עובדי המטבח, ובהם שף האולם והנאשם השני, בנושא הגשת הבשר. ההדרכה כללה הנחיות להעמיד את מגש הבשר על דלפק העץ, לשפוך כמות מעטה של אלכוהול על הבשר מדי 15-20 דקות, ולהדליקו באמצעות מבער. במהלך ההדרכה אף הדגים השף לעובדי המטבח כיצד לבצע את הדלקת הבשר.
בתחילת האירוע, עם כניסת האורחים לאולם, ביצע השף את הדלקת הבשר בעצמו, ובהמשך עזב את האולם ונכח בקרבת מקום במתחם. באולם נכחו, בין היתר, האורחים בחתונה. בזמן האירוע עמד הטבח, תושב ירושלים ועסק בהגשת מנות בשר לאורחים שניגשו לדלפק העץ. קודם לכן, פעל בהתאם להדרכה ומדי 15-20 דקות שפך אלכוהול על הבשר שהיה מונח על דלפק העץ והדליק אותו באמצעות המבער, וזאת כשלוש פעמים לערך.
באותו מועד ניגשה המתלוננת לדלפק העץ, נעמדה בסמוך למגש הבשר והמתינה לקבלת מנת בשר. משהבחין הטבח כי האש שעלתה מנתחי הבשר כבתה, הוא נטל בקבוק אלכוהול שהיה לידו ושפך כמות גדולה של אלכוהול על נתחי הבשר, שהחלו מיד לבעור.
משמחת החתונה לאישפוז של עשרה ימים
עקב הבעירה תפסה אש בפניה ובשערה של המתלוננת. היא ניסתה לכבות את האש ונשכבה על הקרקע, ואורחים שעמדו סמוך אליה ניסו לסייע לה לכבות את הבעירה. במהלך הניסיונות לסייע למתלוננת, נגרמו לאחד האורחים כוויות קלות ביד שמאל ובצוואר.
כתוצאה מהאירוע נגרמו למתלוננת כוויות קשות בפנים ובפלג גופה העליון והיא סבלה משאיפת עשן ומפגיעה במיתרי הקול. המתלוננת אושפזה בבית החולים, הייתה מורדמת ומונשמת למשך 10 ימים. אף לאחר שחרורה נזקקה המתלוננת למגוון טיפולים פיזיים ורגשיים, והיא סובלת מצלקות קבועות.
בכתב האישום מפורטים אישומי הרשלנות נגד כל אחד מהנאשמים. השף הקולינרי הואשם בכך שעשה שימוש בשיטת עבודה מסוכנת מבלי שנקט באמצעי זהירות מתאימים, הורה לטבח לעשות שימוש בשיטת עבודה מסוכנת מבלי שהדריך אותו ביחס לסיכונים האפשריים ובדבר נקיטה באמצעי זהירות מתאימים, ולא נכח בסמוך בעת שהטבח עשה שימוש בשיטת העבודה המסוכנת. הטבח מואשם בכך שעשה שימוש בשיטת העבודה המסוכנת מבלי להקפיד על דרך ביצועה באופן שימנע את הסיכונים ומבלי לנקוט באמצעי הזהירות המתאימים. השניים מואשמים בחבלה ברשלנות ובמעשה פזיזות ורשלנות.