תיעוד ממעצר אחד המחבלים ברעננה
מאסר עולם ועוד 60 שנה מאסר נגזרו על אחמד ומחמוד זידאת, בני משפחה תושבי חברון, שהודו בביצוע פיגועי הדריסה ברעננה בחודש ינואר 2024, שם נדרסה למוות עדנה בלושטיין ז"ל בת ה-79 ונפצעו רבים נוספים. השניים שמזדהים כתומכי "חמאס" והביעו תמיכה במתקפת הטרור שביצע הארגון ב-7 באוקטובר הורשעו בעבירות של רצח בנסיבות מחמירות של מעשה טרור וכן 27 מעשי טרור של ניסיון לרצח, ריבוי מעשי טרור של חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, ריבוי פציעה בנסיבות מחמירות מתוך מניע גזענות ועוד.
ראש הרכב השופטים השופט חגי טרסי פתח את הדיון בפניה למשפחה של הנרצחת, עדנה בלושטיין ז"ל: "ליבנו יוצא לעדנה בלומשטיין, ילדיה ונכדיה. לא נשכח את דמותה בבואנו לגזור את דינם את הנאשמים בביצוע מעשיהם הנפשעים". בהמשך באופן חריג קרא השופט את שמם המלא של הנפגעים בפיגוע והתייחס לשיקום הארוך שכל אחד מהם נאלץ לעבור מאז שנפגעו. "הנאשמים פעלו מתוך איבה איומה לישראל והרצון שלהם להזדהות למתקפת השבעה באוקטובר. בעוד עם ישראל מבכה את בניו שנהרגו ודואג לחטופיו המצב הזה מחמיר את המצב", השופט הוסיף: "אלמנט מחמיר נוסף היה התכנון המוקפד לחבירתם בכדי להעצים את עוצמת הפיגוע. בגין מעשיהם להיות מוחזקים מאחורי סורג ובריח עד ליומם האחרון".
מכתב האישום עלה כי על רקע אירועי ה-7 באוקטובר ופרוץ מלחמת חרבות ברזל, החליטו השניים להוציא לפועל פיגוע המשלב דקירה ודריסה, אשר יביא למותם של כמה שיותר ישראלים בעיר רעננה. השניים לקחו רכבים מעסק שטיפת המכוניות בו עבד אחמד, והתפצלו על מנת לבצע פיגוע בשתי זירות שונות ולהגדיל את מספר הנפגעים. המחבל אחמד זידאת הבחין בהולך רגל אשר הניח כי הוא יהודי, האיץ לעברו ודרס אותו עם חזית רכבו, תוך שהוא חוצה אי תנועה ומתנגש ברכב נוסף. כתוצאה מכך הוטל הולך הרגל על הקרקע בעוצמה ונפגע באופן קשה. אז יצא מן הרכב, הסתער באמצעות סכין לעבר רכב נוסף, הבריח את הנהגת אשר ישבה בתוכו והחל בנסיעה במטרה לאתר קורבנות נוספים. הוא הבחין בשני הולכי רגל, האיץ את רכב לעברם ודרס אותם בעוצמה רבה. השניים הוטחו ארצה כשהם סובלים מפגיעות רבות. אז יצא מן הרכב, והחל לדקור את אחד הקורבנות בסכין. משנשברה הסכין נמלט מן המקום בריצה.
במקביל, נסע המחבל השני, מחמוד על רחוב אחוזה בעיר. משהבחין בהתקהלות של מספר אנשים בתחנת אוטובוס, האיץ את רכבו לעברם ודרס כמה מהם שעלה בידו בעוצמה רבה עד שהתנגש בתחנת האוטובוס עצמה. 18 מתוך 25 האנשים שעמדו בתחנה נפגעו כתוצאה מהדריסה בדרגות חומרה שונות ונזקקו לטיפול רפואי. אחת מן הנפגעות היתה עדנה בלושטיין, אשר נפצעה באופן אנוש וזמן קצר לאחר מכן נקבע מותה. בשלב זה נמלט הנאשם בריצה מן המקום. זמן מה לאחר ביצוע המעשים נתפסו השניים על ידי כוחות הביטחון.
בנוסף למאסר, בית המשפט קבע כי המחבלים ישלמו לבני משפחות המנוחה פיצוי של 250 אלף שקלים ובנוסף ישלמו מתן פיצויים לנפגעי הפיגוע בסך 2.3 מיליון שקלים. בכתב האישום תואר איך קודם לפיגוע הדריסה שביצעו, תכננו הנאשמים לבצע פיגוע במהלך חודש אוקטובר באזור יהודה ושומרון. השניים ניסו ליצור קשר עם גורמים הקשורים לארגון חמאס ולהשיג נשק חם ורכב לטובת מימוש תוכניתם. שלא עלה הדבר בידם, הצטיידו בגרזן ובסכינים וניסו לארוב לכוחות הביטחון בסביבתם בשאיפה לדקור חייל ולחטוף את נשקו, אך כשלו בתכנונם בשל היעדר הזדמנות מתאימה.
בנוסף, בחודש דצמבר 2023, החליטו השניים להתנקש בדובר צה"ל בשפה הערבית, סא"ל אביחי אדרעי, על רקע תפקידו הייצוגי. לשם כך הסתננו השניים לישראל והתחקו אחר אדרעי, תוך שאחמד שכר דירה בעיר רעננה, ועבד בעסק לשטיפת מכוניות על מנת לממן את שהותו ומגוריו בישראל. בסיום משמרותיו בעבודה נהג אחמד להסתובב בעיר עם אופניו בניסיון לאתר את אדרעי, ומוחמד המתין לעדכון בעניין איתורו של אדרעי. בגין זאת הורשעו השניים גם בהכנה לביצוע מעשה טרור בצוותא.
עו"ד ליקול טמסוט, המייצגת את משפחתה של עדנה בלושטיין ז"ל מטעם הסיוע המשפטי של משרד המשפטים: "המשפחה עודנה כואבת את לכתה של אמם וסבתם היקרה בנסיבות הטראגיות. עדנה במשך כל חייה תרמה לחברה ולדיירי בית האבות, שם שימשה כדמות מרכזית. עדנה הייתה אמא מסורה לשני ילדיה וסבתא מסורה לששת נכדיה, והשופטים שמו לנגד עיניהם את דמותה בבואם להחליט על גזר הדין. שום דבר לא יחזיר את שנלקח מהמשפחה, ואולם יש למשפחה הקלה, ולו מעטה, בידיעה כי בית המשפט התייחס לרצח המזוויע הזה בחומרה הנדרשת וקבע כי הנאשמים ברציחתה של עדנה ז"ל יישלחו למאסר עולם ועוד 60 שנים מאחורי סורג ובריח".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו