היועמ"שית גלי בהרב-מיארה. צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

התנועה לאיכות השלטון: עצרו את הדחת היועצים המשפטיים

התנועה לאיכות השלטון ומטה מאבק האקדמיה נגד הממשלה: הארגונים פנו ליועצת המשפטית ולשרים בדרישה לעצור את המהלך להדחת שמונה יועצים משפטיים במשרדי הממשלה • מזהירים: "ההחלטה נגועה בשיקולים פוליטיים ותפגע בשלטון החוק"

התנועה לאיכות השלטון ומטה מאבק האקדמיה פנו היום (שני) ליועצת המשפטית לממשלה ולחברי הממשלה בדרישה לעצור את המהלך לסיום העסקתם של שמונה יועצים משפטיים במשרדי ממשלה. זאת בעקבות החלטת ממשלה 2764, הקובעת כי היועצים יסיימו את תפקידם באופן מדורג, כאשר הראשונים צפויים לעזוב ב-1 באפריל 2025, בעוד פחות מחודש.

הקבינט המדיני ביטחוני (ארכיון), צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ

במכתב שנשלח על-ידי שני הארגונים, נטען כי ההחלטה אינה מייצרת תלות בין מינוי יועצים משפטיים חדשים לבין מועד עזיבת המכהנים, דבר שעלול להותיר משרדי ממשלה ללא יועצים משפטיים קבועים או למינויים זמניים שיפגעו בעצמאות התפקיד. לטענת הארגונים, ההחלטה מעלה חשש לשיקולים פוליטיים, במיוחד בנוגע להדחת היועץ המשפטי למשרד האוצר.

עו"ד רותם בבלי-דביר, ראשת האגף המשפטי בתנועה לאיכות השלטון, הזהירה כי "ממשלה שמדיחה יועצים משפטיים ללא הבטחת רציפות תפקודית היא ממשלה שמבקשת להחליש את שלטון החוק ולהסיר מעליה את הביקורת המשפטית". מטה מאבק האקדמיה הוסיף כי "היועצים המשפטיים במשרדי הממשלה הם שומרי סף האמונים על האינטרס הציבורי, והדחתם ללא הוראת מעבר היא צעד פסול ונגוע בשיקולים פוליטיים".

הארגונים דורשים לתקן את החלטה 2764 כך שסיום כהונתם של היועצים ייעשה לפחות שנה לאחר ההחלטה ובכפוף למינוי מחליף קבוע, בהתאם לאמות המידה שנקבעו בהחלטת ממשלה 1154 משנת 2009 בנושא קציבת כהונה של נושאי משרה בכירים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...