בהרב-מיארה ולוין. צילום: גדעון מרקוביץ'/יונתן זינדל

בהרב מיארה: לוין ביקש לקדם תיקון חקיקה לצמצום הביקורת השיפוטית בעילת הסבירות

פרט שלא נחשף עד כה: שר המשפטים פנה לייעוץ המשפטי בבקשה לתקן את חוק היסוד באופן שיתאים לפסיקת בג"ץ • בינואר 2024 ביטל בג"ץ ברוב של 8 מול 7 את החוק שהעבירה הכנסת על ביטול עילת הסבירות • 12 מתוך 15 השופטים קבעו כי לבג"ץ סמכות לבטל חוק יסוד

[object Object]

אם קוראים ומתעמקים בחוות הדעת שפירסמה היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, מגלים פרט שהוסתר מעיני הציבור ולא נחשף עד כה – הרצון של שר המשפטים יריב לוין לחזור ולקדם את הרפורמה המשפטית. גורם המעורה בפרטים מציין כי השר פנה לאחרונה ליועצת המשפטית, בבקשה שהייעוץ המשפטי ינסח תזכיר חוק לצמצום עילת הסבירות, באופן שיקח בחשבון את פסיקת בג״ץ.

בחוות הדעת שלה חשפה בהרב-מיארה כי השר לוין ביקש מהייעוץ המשפטי לקדם תיקון חקיקת יסוד לצמצום הביקורת השיפוטית באמצעות עילת הסבירות: ״ביקשת מאיתנו לקדם תיקון חקיקת יסוד בעניין עילת הביקורת השיפוטית של חוסר סבירות קיצונית. שילוב הדברים מחריף עוד יותר את עוצמת הפגיעה האפשרית ברשות השופטת.״, כתבה.

"נוסח התיקון של הכנסת קיצוני וחריג". נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות, צילום: אורן בן חקון

כזכור, ב-1 בינואר 2024 החליטו שופטי בג"ץ, ברוב של 8 תומכים מול 7 מתנגדים, לבטל את החוק שהעבירה הכנסת על ביטול עילת הסבירות. עם זאת, 12 מתוך 15 השופטים בהרכב קבעו כי יש לבג"ץ סמכות לבטל חוק יסוד.

בפסק הדין כתבה נשיאת בית המשפט העליון דאז, השופטת אסתר חיות: "נוסח התיקון של הכנסת קיצוני וחריג. התיקון מתייחס לכלל מובניה של עילת הסבירות, ומשכך הוא מונע התערבות גם בהחלטות שלטוניות מופרכות ובלתי סבירות בעליל, ככל שלא נפל בהן פגם מינהלי אחר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...