מור ג'נאשווילי בבית המשפט. הותקף על ידי המון ערבי ישראלי בעכו (ארכיון). צילום: מישל דוט קום

למרות בקשת ניצול הלינץ': בית המשפט מאפשר לאחד הפורעים לגור בשכנותו

במהלך מבצע "שומר החומות" מור ג'נשאווילי הותקף בידי המון משולהב, נפצע באורח בינוני, אושפז לפרק זמן לא מבוטל ואף נדרש לשיקום ממושך • כעת, בית המשפט המחוזי בחיפה אישרלאחד התוקפים להעתיק את מעצר הבית מהכפר מכר לעכו, בסמוך למקום מגוריו של ג'אנאשווילי • עורך הדין המייצג את מור: "עצוב מאוד שבית המשפט הישראלי דואג לרווחת המחבל"

בית המשפט המחוזי בחיפה אישר היום (שלישי) לאחד הפורעים מהלינץ' שהתרחש בעכו במהלך מבצע "שומר חומות" להעתיק את מעצר הבית מהכפר מכר לעכו, בסמוך למקום מגוריו של נפגע הלינץ' מור ג'אנאשווילי, וזאת למרות בקשתו של מור. עו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו, המייצג את מור: "קורבן הטרור צריך להוסיף לשלם מחיר ולחיות בביתו בפחד בזמן שבית המשפט הישראלי דואג לרווחת המחבל, חרפה".

מור ג'נאשווילי%2C קורבן הלינץ' בעכו בזמן שומר החומות%3A "זה יכל להיגמר אחרת" (ארכיון) %2F%2F מישל דוט קום

למחבל היסאם עווד, אשר השתתף בלינץ' האכזרי במור ג'אנאשווילי בעכו בשומר החומות, ניתנה האפשרות להעתיק את מעצר הבית בו הוא מוחזק תחת איזוק אלקטרוני בכפר מכר - בחזרה לעכו, שם שב ג'אנאשווילי להתגורר לאחרונה. החלטת בית המשפט מגיעה למרות תחינותיו של מור שלא להיענות לבקשה. מור פנה במהלך הדיון לשופט ואמר: "אני על הקצה, אני על סף התאבדות, אנא תגנו אליי".

"עצוב מאוד שבמדינת ישראל 2025 קורבן הטרור צריך להוסיף לשלם מחיר ולחיות בביתו בפחד בזמן שבית המשפט הישראלי דואג לרווחת המחבל. מסתבר שיש עוד הרבה מה לתקן במערכת כדי לתת מענה הולם לטרור ולהגן על בטחון האזרחים", אמר עו"ד חיים בלייכר.

נפצע במהלך הלינץ'. מור ג'נאשווילי בבית המשפט (ארכיון), צילום: מישל דוט קום

כאמור, במהלך מבצע "שומר החומות" מור ג'נשאווילי הותקף בידי המון משולהב. תחילה, באמצעות השלכת אבנים וחפצים לעבר רכבו בעת נסיעתו, ואילו בהמשך בהכאתו הנמרצת, תוך שימוש באלות ומוטות ברזל והצתת רכבו. כתוצאה מן המעשים, איבד הקורבן את הכרתו, הובא לבית החולים בעודו פצוע באורח בינוני, שם אושפז לפרק זמן לא מבוטל ואף נדרש לשיקום ממושך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...